Esperanza Aguirre dimiteix

La regidora de l'Ajuntament de Madrid i portaveu del PP deixa el càrrec en un moment en què el grup està enormement esquitxat per la corrupció
Esperanza Aguirre | Arxiu

 

Esperanza Aguirre presentarà la seva dimissió aquest dilluns a les cinc de la tarda a la seu del grup municipal, segons informa 'El Mundo'. La renúncia al càrrec de portaveu del Partit Popular i al de regidora de l'Ajuntament de Madrid es produeix en un moment en què el Partit Popular es troba immers en diferents casos de corrupció. Aquesta renúncia, a més, es consolida com la tercera d'Aguirre, perquè el 2012 ja va deixar la presidència de la Comunitat de Madrid i el 2016 la del PP. 

Des de la detenció de l'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González la setmana passada, hi ha hagut molt de soroll sobre quan Esperanza Aguirre prendria una decisió sobre el seu futur: el mateix divendres, quan s'esperava l'ingrés a la presó de González, els rumors apuntaven que ho faria aquell mateix dia, després de conèixer la decisió del jutge Eloy Velasco. L'ombra de la dimissió també ha estat present durant tot el cap de setmana. Molts mitjans preveien que aquesta notícia es faria saber dissabte o diumenge, si bé des del seu entorn asseguraven que no hi havia res decidit i que Esperanza Aguirre faria el pas que cregués convenient quan ella decidís.