Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Primer pla d'Eugenia Osborne, filla de Bertín Osborne

Estafen 2.000 euros a la filla de Bertín Osborne: a tu també et pot passar

Eugenia Osborne denuncia com li han robat a través del telèfon mòbil

Eugenia Osborne ha viscut un moment molt angoixant en adonar-se que li havien robat 2.000 euros del seu compte bancari. Exactament, la filla de Bertín Osborne ha estat víctima d'una estafa mitjançant un missatge de text de què pot ser víctima qualsevol persona.

La psicòloga ha compartit el que ha passat a les seves xarxes socials per denunciar-ho públicament i alertar sobre el perill que patim. Tan sols un inofensiu SMS es pot convertir en la nostra major desgràcia.

Eugenia Osborne i l'estafa que li ha costat gairebé 2.000 euros

Tot va començar el passat dilluns 14 de març quan la filla del presentador de 'Tu casa es la mía' va rebre un SMS. A la pantalla del seu telèfon mòbil venia reflectit com a destinatari el seu banc i no s'ho va pensar dues vegades. El va obrir.

Imatge de Bertín Osborne i la seva filla Eugenia Osborne
Eugenia Osborne, filla de Bertín Osborne, víctima d'una estafa | INSTAGRAM (@EUGENIA_OSBORNE)

El missatge era senzill i venia a advertir a Eugenia que el seu compte bancari havia estat bloquejat. Per solucionar el problema, havia de fer clic en un enllaç que venia adjuntat al text. Confiant en el remitent, va fer cas sense pensar en cap moment que estava sent víctima d'una estafa.

Segons després de punxar a l'enllaç, un missatge del seu banc li va fer adonar-se que li havien robat. Ni més ni menys que 1.000 euros van volar amb rapidesa del seu compte.

«Acaben de robar-me 1.000 euros del meu compte després d'un missatge suposadament del Banco Santander», explicava. «No punxeu en cap 'link' que us digui que us han bloquejat el compte», aconsellava als seguidors d'Instagram.

Fotomuntatge d'un mòbil amb un 'storie' de l'estafa a Eugenia Osborne
La filla de Bertín Osborne avisa del perill als seus seguidors | CatalunyaDiari

Però si l'Eugènia es pensava que això s'acabava, estava molt equivocada. Minuts després un altre missatge li advertia que li havien tornat a robar. «Altres 750 euros i no aconsegueixo contactar amb vosaltres per aturar-ho», denunciava reclamant a la seva entitat bancària una solució.

Tot i el disgust que Eugenia Osborne es va emportar després de ser estafada a través d'un Bizum, la filla de Bertín va tenir ganes de divertir-se. Aquella mateixa nit va acudir a la festa de la firma de moda Redondo Brand on va coincidir amb diverses 'influencers'.

Els bancs adverteixen del perill

El que li va passar a la psicòloga no és una estafa aliena als bancs. Des de fa mesos, les entitats bancàries estan alertant d'aquest tipus de missatges descrits com a 'smishings'. I és que, en aquests, els lladres es fan passar pels bancs per guanyar-se la confiança dels usuaris.

El missatge pot fer referència tant a un bloqueig del compte com a una actualització de dades bancàries. Tots ells adverteixen que, per solucionar errors, cal accedir a l'enllaç que adjunten.

Un cop es clica, s'executa un programa que aconsegueix accedir al compte bancari de la víctima i el pot buidar. Els bancs recomanen estar molt atents a aquesta mena de missatges i adverteixen que mai s'ha d'accedir a cap enllaç.

Per norma, les entitats bancàries mai demanen dades personals a través de missatges de text ni formularis per internet. Per molt que la pàgina on ens porti l'enllaç tingui les mateixes característiques que el nostre banc.

Es recomana esborrar el missatge rebut i, si hi ha cap dubte, poseu-vos en contacte directe amb el telèfon de la nostra oficina. Hi ha un gran nombre d'estafes a través de missatges de text o correus electrònics amb què cal tenir molta cura.

Des dels bancs afirmen que els resulta molt complicat poder denunciar directament els ciberdelinqüents atesa la complexitat que representa trobar-los. Sí, ja que normalment fan servir servidors de difícil rastreig sota adreces que desapareixen immediatament després del robatori.