Com estalviar 3.000 euros a la declaració de la renda abans del 2017

Podem beneficiar-nos d'algunes deduccions per reduir la factura amb Hisenda

Podem beneficiar-nos d'algunes deduccions per reduir la factura amb Hisenda | EFE

Ja queda poc per encetar el xampany, menjar-nos el raïm i celebrar l'any nou, però tot això ens deixaria un millor sabor de boca encara si ens diguessin que el que ens hem gastat al Nadal podria sortir-nos pràcticament gratis, i és que la declaració de la renda s'acosta i si sabem treure-li bon partit, podrem estalviar-nos uns diners que pel gener o per esmenar les butxaques buides després de les festes ens ve molt bé.

La clau per poder arribar a estalviar fins i tot 3.000 euros a la propera declaració és, sobretot, conèixer les deduccions i saber quan computar segons quines inversions i ingressos tinguem. Per exemple, aquells que estiguin a punt de jubilar-se i vulguin vendre alguna propietat, haurien de repensar-s'ho i esperar fins als 65 per constituir el guany com una renda vitalícia, però amb un import màxim de 240.000 euros, o fins i tot fer una aportació extra al pla de pensions.

També és aconsellable revisar els rebuts de la nostra propietat si l'hem comprat abans del 2013. Quant als treballadors, també es pot canviar alguna retribució per pagaments en espècie, com a xecs guarderia, restaurant o transport, doncs aquests no tributen. Pels més solidaris també hi ha bones notícies: les donacions a ONG's seran retornades fins al 75% els primers 150 euros donats i el 27,5% de la resta de les aportacions. Els afiliats a partits polítics i sindicats també veuran reduïda la seva factura amb l'Agència Tributària un 20%, igual que els donatius a fundacions, dels quals seran retornats un 10%.


Comentaris

envia el comentari