IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Com estalviar a la factura de la llum

Ajustar la potència, escollir el tipus de tarifa o establir un horari de consum ens poden ajudar a pagar menys a final de mes

Tallar el corrent dels aparells i electrodomèstics pot reduir la factura de la llum.| CatalunyaDiari.cat

El preu de la llum segueix pujant i batent rècords, per la qual cosa moltes famílies es veuen obligades a intentar estalviar tot el possible per reduir la factura del mes. El primer que cal fer és comprovar quin model de tarifa i quina potència tenim contractada. A partir d'aquí, es poden prendre certes mesures per reduir el consum i que a final de mes la factura de la llum no sigui tan grossa.

1. Ajustar la potència. Com més quilowatts es contractin, més cara serà la factura. Per això és molt important ajustar-se a les necessitats, en funció dels aparells elèctrics que tinguem i de l'ús que en donem. En moltes ocasions es té contractada la potència que tria la companyia elèctrica i pot estar per sobre del que necessitem, pagant més per un consum que no fem.

  

2. Escollir el tipus de tarifa. 

  

3. Establir un horari.Red Eléctrica de España

4. Controlar la calor de la casa. La temperatura ideal està entre els 19 °C i els 21 °C. A la nit, les habitacions haurien de baixar entre els 15 °C i els 17 °C. A més, per no malgastar energia, els radiadors haurien d'estar nets i buidats i es recomana purgar-los a principis d'hivern.

5. Escollir la calefacció. Depenent del clima, la grandària de la casa i l'ús que faci cada usuari, es pot escollir entre electricitat, gas natural, gas propà o gasoil segons les necessitats del consumidor.

6. Llums de baix consum. La il·luminació és el que més engruixa la factura a final de mes i instal·lar bombetes de baix consum pot ser una forma d'estalviar a mig i llarg termini. Encara que al principi calgui fer una inversió, les bombetes LED o els fluorescents duren més i consumeixen molt poc.

  

7. Electrodomèstics eficients.

  

8. Evitar el consum fantasma.stand by

Comentaris

envia el comentari