IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els Estats Units avisen de la posibilitat que es produeixin nous atacs terroristes aquest nadal a Europa

Els mercats nadalencs estan en el punt de mira

El atentado en un mercado navideño de Berlín el año pasado

L'atemptat en un mercat nadalenc de Berlín l'any passat  | CatalunyaDiari.cat

  

El Departament d'Estat dels Estats Units torna a avisar a la ciutadania, a través d'un comunicat, de la possibilitat que es produeixin nous atacs terroristes durant les dates nadalenques. Unes paraules que serveixen, a manera d'alerta, per conscienciar a la població que l'Estat Islàmic i Al-Qaeda disposen de la capacitat i recursos necessaris per a la planificació i execució de més atemptats a Europa, segons informa 'Ok Diario'.

Els extremistes opten per llocs molt concorreguts, com s'ha pogut verificar després dels atacs dels últims anys en discoteques, aeroports i concerts, entre molts altres llocs freqüentats per milers de persones. Per això, ara els mercats nadalencs estan en el punt de mira.

Els atacs terroristes del passat nadal

Un jihadista va ser l'autor d'un atropellament massiu al mercat nadalenc situat a la plaça principal de Berlín, la 'Breitscheidplatz', el passat 19 de desembre de 2016. En conseqüència, van morir onze persones i va haver-hi més de 50 ferits. A Turquia, també es va viure un atac terrorista a la discoteca 'Reina' d'Istanbul. El responsable del tiroteig va ser un home disfressat de Pare Noel, qui va provocar la mort de 39 persones.

 

Els recursos emprats per evitar els atemptats

Després de la tècnica emprada en els últims atemptats en què els terroristes condueixen un vehicle pesat, com les furgonetes i camions, per envestir als vianants, es va decidir establir mesures preventives. D'aquesta manera, es poden trobar objectes pesats en les entrades i sortides dels llocs més populars per incrementar la seguretat de les persones i intentar evitar aquests atacs.


Comentaris

envia el comentari