Les estrictes normes de la reina Letícia a la Zarzuela per Nadal

Repassa tots els detalls i decoració del discurs del rei el 24 de desembre. També s'encarrega de decorar Palau, amb les seves filles i el personal de servei
La felicitació Nadalenca dels reis al costat de les seves filles, l'any 2016 | casa reial

 

Aquest serà ja el quart any que Felip VI i Letícia celebrin el Nadal com a reis d'Espanya, unes dates que sempre les dediquen a la seva família. Des de la seva proclamació, la reina Letícia va estipular que no treballaria ni acudiria a cap acte públic, a partir que arribin els dies on les seves filles, Elionor i Sofia, gaudissin de les vacances en el col·legi.

 

Concretament, Letícia es quedarà en cada gaudint d'aquestes dates amb les seves filles i el rei des del 22 de desembre fins al primer dilluns lectiu de gener de 2018, el 8 de gener, coincidint amb la Pasqua Militar. Aquesta és una de les normes que té estipulada Letícia des del seu nomenament en cada Nadal.

Temps amb les seves filles

Aquesta és la seva principal norma. Tot el temps que ho permet el calendari oficial i l'agenda escolar de les seves filles, la princesa Elionor i la infanta Sofia, Letícia el vol passar amb elles. Almenys això és així des de la proclamació, igual que succeeix en els ponts de la Inmaculada i la Constitució. A més, la reina ocuparà el seu temps amb les seves filles, realitzant activitats lúdiques relacionades amb l'art, el cinema i la música.
 

La rigorosa Pasqua Militar

Aquest any, els reis Felip i Letícia tornaran a presidir la tradicional Pasqua Militar, que l'any vinent se celebrarà en el Palau Reial, al costat de 150 convidats. Serà un dels dies en què Letícia vulgui tenir tot controlat al mil·límetre, ja que representarà la tornada a l'agenda oficial, després de l'aturada de Nadal. A més, aquest dia és un en els quals la reina rep tot el protagonisme, sobretot per l'estilisme triat.

 

Captura del discurs del rei Felip el 24 de desembre | Cedida

 

El discurs del rei

El que és sabut és que Letícia té una estricta norma que mai passa per alt en Nadal, concretament en la nit del 24 de desembre. Es tracta de l'aparició del seu marit, i rei, Felip VI davant de tota Espanya en el tradicional discurs de Nadal. La reina sempre revisa i retoca tots els detalls perquè la imatge que es doni de la monarquia sigui perfecta.

 

No solament la localització, sigui en el saló de la Zarzuela o en el despatx de Felip, la indumentària i decoració és fonamental. En aquest sentit, la col·locació de les banderes, els objectes del seu al voltant i fotografies són estudiades al mil·límetre per la reina i els experts en comunicació verbal i no verbal.

La decoració nadalenca

En la Zarzuela, la decoració en aquestes dates acostuma a ser molt tradicional, com s'ha pogut veure en anteriors discursos del rei. Normalment la reina Letícia acompanya a les seves filles, la princesa Elionor i la infanta Sofia, per muntar tota la decoració de Palau, al costat de l'ajuda del personal de servei.

 

D'aquesta forma, un gran arbre amb grans adorns i figures d'estil barroc i elegant fa arribar l'esperit nadalenc a la llar dels reis d'Espanya. A més, com una altra tradició, el pessebre també ha de col·locar-se en un punt central de la llar, igual que l'arbre.

 

Un dels últims posats en la neu dels reis | Cedida

 

Res de posar a la neu

Letícia ha estipulat des de fa anys que no es farà cap altre posat nadalenc amb esquís en la neu. Aquesta tradició, que feia anys que la Família Reial realitzava, ja no es fa. De la mateixa manera, tampoc està previst que viatgin a Vaquèira, tot i que la família tingui una casa a la zona a la seva disposició.

 

Les respectives famílies

Els reis no ajuntaran a tota la família per Nadal. Pot ser que Letícia acabi organitzant un gran sopar per a la seva família, els Ortiz Rocasolano, com ja ha succeït alguna vegada, i on va acudir la seva mare i la seva germana Telma, amb la seva filla, entre altres. No obstant això, aquest any encara no se sap amb certesa. El que sí està clar és que Letícia i Felip no obriran les seves portes per a tots els membres de la família Borbó, segons el portal 'Cotilleo'.
 

Aquella estampa nadalenca de tots els fills de Joan Carles i Sofia ha quedat en l'oblit. La infanta Cristina manté, amb prou feines, relació amb Felip. La infanta Elena, igual que els seus fills Froilà i Victòria Frederica, prefereixen fer vides allunyades de la Zarzuela. D'aquesta manera, el distanciament, cada vegada més evident, dels reis emèrits, farà que aquest Nadal no fossin els més familiars, encara que sempre pot haver-hi sorpreses.