IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Estudis recents demostren que carregar el mòbil totes les nits és un error

És el mateix portaveu d'una de les empreses més importants de tecnologia mòbil qui explica les raons

Carregar la bateria del telèfon a la nit pot fer malbé més ràpidament el terminal | Cedida

En aquests temps moderns en què tot s'ha tornat global, immediat, i tecnològic, han proliferat tot un seguit d'hàbits o costums relacionats amb l'ús d'aquests recents productes tecnològics. De fet, el més habitual és que tots tinguem almenys un telèfon mòbil, un ordinador, o una tele. En el cas de la televisió no importa massa perquè sempre està connectada al corrent, però en els altres dos casos, pot arribar a ser frustrant i, fins i tot, dramàtic trobar-nos en una situació en què ens hem quedat sense bateria. El més habitual, a més, és que passi sempre en els pitjors moments, complint la tan coneguda mala interpretació de la llei de Murphy: «si una cosa dolenta pot passar, passarà».

És a dir, com si es tractés d'una espècie de caprici diví, el més normal és que ens quedem sense bateria quan més la necessitem, o això és el que nosaltres pensem. Per fer front a aquesta por gairebé patològica que ens corroeix per dins, som molts els que hem adoptat una sèrie d'hàbits que intuïm innocus, però que ens solucionen aquesta terrible situació. En concret, ens referim al costum de moltes persones de deixar el telèfon mòbil connectat a la xarxa durant la nit, perquè l'endemà la bateria estigui a ple rendiment.

A alguns dels telèfons els afecta més que a altres, en especial als Apple | Cedida

 

El problema d'aquest plantejament és que nosaltres no concebem de forma natural que aquesta pràctica pugui danyar al nostre terminal. Als nostres ulls, deixar que els telèfons es quedin sense bateria i 'morin' durant una estona és una decisió nefasta, encara que, en realitat, sembla ser la correcta. I és que, tal com declarava el portaveu d'Anker, Edo Campos, la pràctica és contraproduent. «Avui els telèfons són intel·ligents i saben quan han de carregar-se. Compten amb un xip que absorbeix els excessos de corrent elèctric una vegada que estan carregats del tot», explicava, aclarint, que una millor alternativa per perllongar la durada de la bateria seria calibrar-la. En el cas dels iPhone, són necessàries una sèrie de consideracions addicionals: fonamentalment, que el terminal no s'escalfi, perquè per raons de resistències i de conductivitat dels seus materials això afecta directament la bateria. El problema amb aquests tipus de dispositius és que les recents actualitzacions requereixen més esforços, provocant un descens important de la durada de les seves bateries.


Comentaris

envia el comentari