Europa aposta per les deportacions tot i els moviments ciutadans en favor de l'acollida de refugiats

Els organismes europeus també volen ampliar el temps de retenció dels que han rebut l'ordre d'expulsió dels països membres

La manifestació 'Volem acollir' va ser la més multitudinària a Europa en favor dels refugiats | ACN

   

Tot i les últimes demostracions de força dels moviments ciutadans que reclamen als governs europeus l'acollida de refugiats sirians, com el cas de la multitudinària manifestació a Barcelona amb el lema «volem acollir», Europa ha decidit apostar per ampliar les deportacions i augmentar el temps en què els immigrants poden estar retinguts en els centres de detenció dels diferents països que conformen la UE. En aquest sentit, l'ascens dels partits d'ultradreta a altres països europeus, com ara França o Alemanya, ha decantat la balança en contra dels refugiats i han girat l'esquena a les persones que aposten per acollir.

La Comissió Europea vol que els immigrants sense dret a l'asil estiguin més temps tancats en centres de detenció. L'eurocomissari de migració, Dimitris Avramopoulos, ha explicat: «No estem parlant d'obrir centres de concentració. Però als immigrants que no tenen dret a l'asil, mentre no els expulsen, els hem de posar en algun lloc, en condicions dignes, per evitar que s'escapin», tal com ha recollit Rac1, mentre que els organismes europeus tampoc han sancionat els països membres per incomplir la promesa d'acollir, com a mínim, 160.000 refugiats en cada cas, una ordre que només han complert uns pocs països.


Comentaris

envia el comentari