IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els exigents canvis de la ITV que t'afectaran molt a partir de 2018

A partir del maig de 2018 entraran en vigor

La DGT incrementará los controles de la ITV.
La DGT incrementarà els controls de la ITV. | Cedida

La Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV), canviarà la seva normativa a partir de maig del pròxim any. Aquesta és la decisió que ha pres el Govern mitjançant l'aprovació d'un Reial decret que modifica el reglament de la ITV, segons publica 'La Vanguardia'. Algunes de les novetats afectessin els propietaris de vehicle que vagin a passar la inspecció tècnica, però unes altres afectessin els centres en els quals es dóna aquest servei. Para AECA-ITV (associació empresarial sense ànim de lucre que aglutina la majoria de les empreses privades i públiques del sector), aquests canvis suposaran una millora a l'hora de realitzar les inspeccions, que, asseguren, podran fer-se de forma «més exigent» per evitar així «possibles fraus i manipulacions en els vehicles i referent a emissions contaminants».

Amb tal d'evitar que els propietaris dels vehicles facin paranys pel que fa a la comprovació del bon funcionament dels sistemes de seguretat controlats de forma electrònica, les estacions estaran obligades a disposar d'eines de lectura de diagnòstic que puguin connectar-se als ordinadors de bord dels vehicles. D'aquesta forma es pot detectar si s'ha instal·lat un programari maliciós que activi i desactivi el funcionament del coixí de seguretat, els filtres de partícules o els catalitzadors, per exemple. Una altra de les exigències que es farà als centres és que els seus inspectors tinguin, almenys, la titulació de Tècnic Superior d'Automoció.

Una de les novetats que afecta els usuaris dels vehicles és que en cas d'obtenir un primer resultat negatiu, el propietari podrà anar a un altre centre diferent a repetir la inspecció, sempre que hagi reparat els problemes que se li van detectar la primera vegada. Fins al moment els propietaris del vehicle no podien acudir a un centre diferent del que havien acudit la primera vegada a passar la ITV. Un altre dels canvis que repercuteixen en les persones que han de passar la ITV serà que si el vehicle passa la inspecció abans del previst, sempre que no sigui més d'un mes, la data prevista per a la pròxima revisió no es canvia.

La normativa respecto a la ITV marca que los turismos particulares deben pasar la inspección a partir del cuarto año desde la fecha de matriculación. Entre los cuatro y diez años hay que pasarla cada dos años y a partir de la década debe hacerse de forma anual. Las motocicletas, por su parte, deben superarla cada dos años desde el cuarto año de su primera matriculación, mientras que los ciclomotores deben hacerlo igual a partir del tercer año de su primera matriculación.


Comentaris

envia el comentari