IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Experts en tecnologia adverteixen dels perills de la nina «Cayla»

Alemanya ja l'ha prohibit al·legant que pot utilitzar-se com a instrument d'espionatge

La joguina «My friend Cayla» | Google play

«My friend Cayla» és una nina aparentment normal, però amb una gran diferencia respecte a les altres joguines clàssiques del mercat: du incorporat un sistema de reconeixement de veu que li permet mantenir conversacions amb la criatura. Per fer-ho, cal que el menor utilitzi l'aplicació gratuïta que es pot descarregar des de qualsevol telèfon mòbil o tauleta i, mitjançant una connexió bluetooth, la nina és capaç d'aconseguir diferents tipus d'informació per tal de parlar sobre qualsevol cosa. Per a alguns, aquestes característiques són només avantatges d'una joguina molt avançada, però, si més no, molts experts en tecnologia l'han arribat a qualificar de «nina espia» perquè pot ser utilitzada per retenir informació íntima i personal tant del menor com de la seva família. Per aquest motiu, Alemanya l'ha prohibida.

Aquesta nina ha generat una forta polèmica perquè s'ha donat a conèixer molta informació sobre el seu ús i les conseqüències que podria tenir. Segons sembla, per començar a utilitzar-la requereix el nom del nen o nena, el dels seus pares, la ciutat on viuen, l'escola on va i moltíssimes altres dades personals que queden emmagatzemades en uns servidors de l'empresa Nuance Communications, la qual té acords amb serveis d'intel·ligència i, fins i tot, amb l'exèrcit dels Estats Units. Per això, la Federal Trade Commission dels Estats Units ha rebut una demanda per part d'un organisme perquè investigui a fons aquesta joguina.

Per altra banda, Alemanya ha prohibit aquesta nina perquè consideren que el micròfon i la connexió bluetooth que porta integrats el converteixen en un possible objecte d'espionatge i que, per tant, no està permès per la llei. El principal problema de la «Cayla» és que qualsevol persona pot escoltar i gravar la conversa sense necessitat d'estar present, gràcies a aquesta connexió sense cables. L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) d'Espanya també ha advertit dels perills de «My friend Cayla», basant-se en un estudi del Consell de Consumidors noruec que va detectar «preocupants defectes en la seguretat i la privacitat dels menors als quals va dirigida».


Comentaris

envia el comentari