Expulsen un militar per denunciar les males pràctiques de les Forces Armades

Està disposat a portar el seu cas al Tribunal dels Drets Humans d’Estrasburg per tornar a ser admès

Luis Gonzalo Segura és un antic tinent que va ser expulsat de l’exèrcit el desembre del 2016 per denunciar les males pràctiques de les Forces Armades, concretament quan va parlar de la corrupció dins del cos. En aquest sentit, destacava la venda d’armes i el fet de col·locar amics, coneguts i familiars en l’entorn. Després de tretze anys formant part de l’equip té clar que hi vol tornar, com afirma en una entrevista a ‘Crónica Global’. Per aquest motiu, està disposat a portar el seu cas al Tribunal dels Drets Humans d’Estrasburg.

L’home determina que el «van acusar de tres faltes greus, dos que van arribar al Suprem i una tramitada pel Tribunal Militar». «Se m’acusa de fer manifestacions davant dels mitjans de comunicació que atempten contra la disciplina», assegura. Malgrat tot, però, destaca un fet rellevant: «Mai he rebut una denúncia per falsedat».

Respecte al tema català i fent referència al rebuig d’Ada Colau a l’exèrcit, sentencia: «no es pot donar suport a una intervenció militar a Catalunya i després dir que s’ha d’estimar l’exèrcit. No hi ha autocrítica. Si no vol que estiguem al Saló de l’Ensenyament, és que potser no ho estem fent bé. El cas d’ETA va ser terrible, però encara no hem condemnat els GAL».


Comentaris

envia el comentari