IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 El Govern assegura que el teletreball és «obligatori» en empreses públiques i privades a Catalunya

Faccsa s'uneix a la llista d'empreses que marxen de Catalunya

La companyia càrnia gironina trasllada la seva seu social a Madrid per la falta de garanties per mantenir les operacions internacionals

Faccsa també trasllada la seu social a Madrid
Faccsa també trasllada la seu social a Madrid | CatalunyaDiari.cat

L'onada d'empreses locals que traslladen la seva seu social fora de Catalunya continua creixent de manera exponencial. L'última en unir-s'hi ha estat la companyia càrnia Faccsa-Prolongo, que des de fa dues setmanes va decidir, mitjançant el seu consell d'administració, traslladar la seva seu social i fiscal des de Girona a Madrid, com a conseqüència de la pèrdua de garanties per mantenir «la seguretat de les seves operacions». D'aquesta manera, l'empresa dirigida per Francisco Requena s'uneix a les més de 1.000 entitats que han abandonat Catalunya des que en les últimes setmanes s'accentués el procés sobiranista i es creés incertesa sobre el que succeiria a partir de llavors.

El mateix Requena reconeixia que es tracta d'una decisió presa per les circumstàncies actuals, ja que mantenir les operacions a Catalunya representava un risc pels propers processos d'exportació. En aquest sentit, va afirmar que «en un hipotètic cas que declari la independència, ens podríem veure tancats, perquè si les nostres autoritzacions són sobre acords dins dels marcs a Espanya, a la Xina o al Japó, podrien dir que no tenim permisos per vendre, per no pertànyer als mateixos».

De la mateixa manera, el director de Faccsa-Prolongo va reconèixer que mantenir la seu social a Girona tenia una raó més «històrica i familiar» que no pas d'utilitat, doncs l'únic centre de producció es troba a Cártama, Malaga, però que no s'havia volgut canviar l'origen de la companyia, que residia a Girona «des de molt abans de la Guerra Civil».

Actualment, l’empresa gironina produeix un total de 110.000 tones de carn fresca, envasada o congelada l’any, de les quals exporta gairebé la meitat als països pertanyents a la Unió Europea, així com d’altres com la Xina, Japó, Vietnam o Singapur. D’altra banda, a principis del segle XX, Faccsa va adquirir la companyia italiana Prolongo, mantenint el nom d’ambdues en la seva raó social.


Comentaris

envia el comentari