IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'error de protocol de la reina Letícia el dia del seu casament amb Felip

L'entorn de Letícia ja l'havia advertit dies abans de les noces

Letizia y Felipe en la Catedral de la Almudena
Letícia i Felip en la Catedral de l'Almudena | Cedida

 

Era l'any 2004 i Espanya vivia un moment complicat. La societat es recuperava del xoc viscut després dels terribles atemptats de l'11 de març a Atocha i alguns espanyols van trobar consol en les noces reals de Felip i Letícia, esdevingudes el 22 de maig de 2004. El casament va ser retransmès per tots els mitjans, que es van proposar informar del més mínim detall d'un esdeveniment que també va tenir repercussió internacional. Aquell dia es va quedar gravat en el record de molts, encara que una part de l'entorn de la Família Reial no va acabar d'aprovar —i de fet, encara no ho ha fet— que una dona sense sang noble com Letícia es convertís en l'hereva del regne.

La pluja, protagonista de la boda reial

Era les primeres noces d'estat en més de 100 anys, així que molts dels detalls del que va succeir aquell dia han transcendit. Uns altres han estat desvetllats fa poc. El dia no va començar segons el planejat, i és que a primera hora del matí una intensa pluja amenaçava d'entelar la jornada. L'aiguat, afortunadament, va donar una treva durant el passeig dels convidats i al moment en què Felip de Borbó va caminar de la mà de la seva mare i padrina, Sofia de Grècia. Segons 'Cotilleo.es', Madrid es va bloquejar davant la visita de 12 de les cases reials més importants de tota Europa.

La lluvia amenazó con empañar la boda
La pluja va amenaçar amb entelar la boda| Cedida

 

Letícia va aguantar l'aiguat sense perdre el somriure i sense pensar en el que l'aigua podia significar. A més, va acudir al que havia de ser el dia més feliç de la seva vida amb febre i amigdalitis. Les paraules dels nuvis també van ser analitzades al detall: mentre que Felip va tirar de guió, Letícia va fer gala de la seva experiència com a periodista i va realitzar un discurs més natural.

L'acte de rebel·lia de Letizia

La princesa d'Astúries es va mostrar tan trempada que durant la celebració va cometre un acte de rebel·lia, alguna cosa que no estava en el protocol. Va rebre l'eucaristia —o el Cos de Crist— de genolls. A la futura reina ja li havien advertit durant els dies anteriors, així que o bé es tractava d'un acte deliberat o d'una de les distraccions més grans de la seva vida. En aquell moment la realització de TVE, conscients que allò estava fora de lloc, va donar pas a les imatges del temple, plànols de recurs que mostraven les vidrieres de la Catedral d'Almudena. Les imatges de Letícia agenollada, en un gest de submissió a l'Església Catòlica i al país, mai veuran la llum.

Letizia y Felipe de Borbón frente al altar
Letícia i Felip de Borbó davant l'altar | Cedida

 


Comentaris

envia el comentari