La família de Pau Pérez li dedica una emotiva carta perquè tothom el recordi com un home «bo, generós, humil i honest»

El jove va ser la víctima número quinze de l'atemptat de Barcelona

Pau Pérez va ser assassinat a sang freda pel terrorista fugit i protagonista de la matança a Barcelona.
Pau Pérez va ser assassinat a sang freda pel terrorista fugit i protagonista de la matança de Barcelona. | Cedida

Pau Pérez, el jove de Vilafranca del Penedès que es va convertir en la víctima número quinze de l'atemptat terrorista de Barcelona del passat 17 d'agost, continua molt present a la memòria de la seva família, i de moltes altres persones que l'han conegut. El jove no es trobava a la Rambla en el moment de l'atemptat, sinó que, després d'assistir a les festes de Gràcia de la capital catalana, va tenir la mala sort de trobar-se en el camí de fugida de Younes Abouyaaqoub, que el va apunyalar mortalment per robar-li el cotxe. 

La seva família continua molt afectada per la seva pèrdua, però està decidida a conservar la seva memòria, i és per això que han publicat un emotiu escrit a 'Hola'. «Petit però amb un gran cor de gegant. Pau no ha mort, continua viu i està amb nosaltres per sempre, com ell deia en un escrit que tenia a la seva habitació: 'no estaré sota cap terra, soc vent de llibertat'», així comença l'homenatge de la família. 

«Una persona especial»

La seva mare, Conchita, assegura que la seva pèrdua va tenir un gran impacte a la família, perquè era «una persona especial». «Al terratrèmol d'Haití va ser voluntari. Havia d'estar un mes, però es va quedar tres. Va perdre el bitllet de tornada. Aquest era el Pau», continua la seva mare. Després de deixar-ho tot, fins i tot la maleta, va tornar a casa seva, i Conchita li va preguntar sobre on estava la maleta. «Ho he deixat tot, ells necessiten més que jo», va justificar el seu gest Pau. 

La mare de Pau explica que el punt d'inflexió a la seva vida va ser la seva estada a l'Argentina, on va anar a estudiar, i va «madurar en tots els nivells». «Era una persona molt justa, el seu objectiu a llarg termini era ser cooperant», continua explicant la mare, que assegura també que el que menys volia era «acabar en una oficina». Uns dies després del seu assassinat, la seva mare va trobar el rebut d'una transferència que Pau havia fet, per ajudar en la construcció d'una escola per a nens cecs al Nepal. 

Diversos homenatges al jove

Després de la seva mort, un total de 3.000 persones van participar en el funeral de Pau a Vilafranca, i també hi va haver actes d'homenatge al municipi extremeny de Navalmoral de la Mata, d'on és originari el seu pare Jose Mari, i a Tórtoles de Esgueva, a Burgos, el poble de Conchita i on Pau va passar molts estius. 

Però això no l'únic homenatge, ja que el passat 14 de gener, coincidint amb el que havia de ser el seu 35è aniversari, unes 200 persones van plantar quinze oliveres en uns terrenys de l'Ajuntament, per recordar el jove.

«No se'ns va del cap el nostre Pau, dolor, rabia, però també un gran orgull per haver estat tan grandíssim sent tan jove», assegura la família en el seu escrit. El text s'acaba amb agraïments a Pau per haver «ensenyat tant». «Volem que el recordeu com va ser, un home bo, generós, humil i honest. Per tu, Pau, tu ens ajudaràs. Ets un àngel», conclou l'homenatge. 


Comentaris

envia el comentari