Imatge de la Família Reial

La Família Reial no s'atura: La seva agenda per les vacances a Mallorca

La princesa i la infanta formen part de l'agenda dels monarques a les Balears

Com tots els estius, aquest any els reis també gaudiran d'uns dies a Mallorca. Tot i això, aquest serà molt diferent dels anteriors a causa la crisi sanitària i tots els esdeveniments que han anat succeint al voltant de la Casa Reial

Està previst que Felip VI arribi aquest divendres al palau de Miravent, mentre la seva dona, la reina Letícia, i les seves filles, la princesa Elionor i la infanta Sofia, ho faran l'endemà. 

Aquestes seran les vacances oficials dels monarques aquest any, però tot i això des de les Illes Balears continuaran amb les seves activitats i compromisos des d'allà a partir del dilluns 10 d'agost. 

A més, tota la situació que s'ha viscut, tant al país com amb relació a la monarquia espanyola, el viatge dels reis a Palma serà diferent dels que estem acostumats. 

El més probable és que el tradicional posat de la Família Reial al palau de Marivent no es dugui a terme, així com la recepció amb la societat balear a La Almudaina tampoc. 

L'agenda de la Família Reial a Mallorca

Felip i Letícia ja han fet públiques algunes de les tasques que duran a terme des de Palma, i per a sorpresa de moltes persones, la princesa Elionor i la infanta Sofia també participaran en aquestes.

Per començar, el dilluns al matí el fill de Joan Carles I acudirà a diverses audiències en el palau de La Almudaina, juntament amb la presidenta del govern de les Illes Balears, Francina Armengol, com fa cada estiu.

Més tard, es reunirà amb Vicenç Thimas i Mulet, president del Parlament balear, José Francisco Hila Vargas, alcalde de Palma, i Catalina Caldera, la presidenta del Consell de Mallorca

Per últim, durant la tarda, tota la família visitarà la Casa Natal i el Museu de Fray Junípero Serra, a la localitat de Petra, una figura molt reconeguda per ser responsable de la fundació de moltes missions a Califòrnia durant el segle XVIII. 

El dimarts, aniran a la visita del projecte socioeducatiu Naüm, al barri de Son Roca, altra vegada amb la presència dels reis i les seves dues filles. 

El dimecres, igual que l'any passat va fer el rei, Felip VI celebrarà el tradicional despatx amb Pedro Sánchez, el president del govern espanyol, al palau de Miravent. 

El dijous està previst que els reis viatgin a l'illa veïna de Menorca, on es reuniran amb representants de la Denominació d'Origen de formatge de Maó i visitaran la planta de producció de Coinga, a Alaior. Allà també aniran a la Naveta des Tudons, situada a Ciutadella. 

Com tots els estius, els monarques fan una visita a quasi totes les illes Balears, i aquesta vegada serà igual. Tot i això, la visita a Eivissa està prevista per la següent setmana i, segons sembla, Elionos i Sofia no viatjaran amb ells en aquest cas.