El famós cantant espanyol que va morir de coronavirus i ningú va dir res

A falta d'informació sobre les causes de la seva mort, van atribuir la seva pèrdua al seu feble estat de salut

El cantautor Luis Eduardo Aute en una foto de l'11 d'agosto de 2017
El cantautor tenia una salut feble per un atac de cor que va patir fa tres anys | CatalunyaDiari.com

Des que el coronavirus va arribar a l'estat, ja s'ha emportat més de 26.000 vides. Entre les víctimes del virus hi ha tota mena de persones, i un d'aquests és un dels artistes més respectats i estimats del nostre país: Luís Eduardo Aute. El destacat cantautor va morir i el passat 4 d'abril als 76 anys després de tres anys en un estat de salut delicat.

Un infart va deixar a Aute en un delicat estat de salut

Tot i que la notícia de la seva mort va transcendir als mitjans de comunicació i nombroses personalitats de tots els sectors de la societat van mostrar la seva consternació pel succés, va passar desapercebut el fet que l'artista havia mort per coronavirus.

A falta d'informació sobre les causes de la seva mort, quan la notícia es va donar a conèixer, van atribuir la seva pèrdua al seu feble estat de salut.

Després de patir un infart fa tres anys, el creador multidisciplinari va perdre part de les seves facultats físiques i psíquiques, sent obligat a romandre a casa i acudir constantment a l'hospital, segons ha explicat 'Vanitatis'.

«El deteriorament que tenia era important com per no poder fer el que feia abans. No podia gravar un disc, sortir de gira... Tenia problemes de mobilitat. Al final no era l'Aute que s'havia conegut fa 50 anys. Era una persona amb una discapacitat intel·lectual i física. Ja no era el mateix (...)» va comentar el seu amic Gaizka Urresti a la revista.

Rosana Torres va revelar el contagi d'Aute

Va ser la periodista Rosana Torres, amiga pròxima al cantant, la qual va donar a conèixer el motiu de la seva mort. El passat 5 de maig, Ràdio Nacional d'Espanya publicava un podcast d'un dels programes radiofònics de teatre més rellevants, 'La sala' i va reunir en una tertúlia a diferents personalitats destacades entre les quals es trobava Rosana Torres, qui va revelar com Aute es va contagiar de coronavirus.

«A la fi va ser el protètic que li va anar a arreglar la cadira de rodes el que li va encomanar el coronavirus. Ell estava delicat, és veritat, però un ortopeda amb el qual no es va tocar, no es va fregar, ni res, que simplement li va arreglar la cadira, va fer que s'anés ... Li van passar a ell a la cadira i es va contagiar» va assenyalar Rosana.


Comentaris

envia el comentari