YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Fátima Báñez anuncia una ajuda mensual per a 'ninis' de 430 euros vinculada a un contracte de formació

La ministra ha indicat que el govern central compta amb 500 milions d'euros dels pressupostos de l'Estat per engegar aquesta mesura

La ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha anunciat aquest dijous una ajuda directa de 430 euros mensuals per a joves espanyols que no estudien ni treballen i que estarà vinculada a un contracte de formació. «La setmana vinent, en el marc del diàleg social, presentaré als interlocutors socials una ajuda directa de 430 euros per a joves que estan en garantia juvenil, que no treballen ni estudien, i que a través d'un contracte de formació i aprenentatge poden fer les dues coses», ha anunciat en el marc de la reunió de ministres d'Ocupació de la UE a Luxemburg.

La ministra ha assenyalat que es tracta d'una mesura «molt potent» que «facilitarà la integració dels joves al mercat de treball a través de la formació». «Aconseguirem seguir donant oportunitats a aquests joves», ha expressat. Báñez ha afirmat que en l'actualitat hi ha 608.000 joves inscrits en el sistema de garantia juvenil, dels quals 206.000 tenen ja un contracte. «El nostre desig és que puguin seguir incorporant-se al mercat de treball aquests joves que encara no tenen aquesta oportunitat», ha destacat. A més, la ministra ha assegurat que la mesura, una vegada dissenyada «completament», es podria engegar «al més aviat possible» perquè els pressupostos d'aquest any compten amb 500 milions «per engegar al més aviat possible aquesta mesura».

La ministra també ha ressaltat que també el Govern està treballant en la bonificació en les quotes empresarials a la Seguretat Social per a la conversió d'aquests contractes en indefinits i ha afirmat que aquestes mesures es plantejaran en el marc del diàleg social durant la setmana vinent. La Unió Europea ha establert una sèrie de mesures per ajudar els joves europeus a aconseguir ocupació, entre les quals es troba la garantia juvenil. En aquest sentit, Báñez ha posat en relleu que «l'ocupació juvenil és prioritària per al Govern espanyol» i ha afirmat que gràcies a les reformes estructurals que ha desenvolupat el Govern, «avui a Espanya hi ha 502.700 joves menys en atur que el 2011».

La ministra també ha recordat que des de desembre, amb l'aprovació del Reial decret Llei per impulsar la Garantia Juvenil, ja han aconseguit una ocupació 208.000 joves del total de 608.490 inscrits en aquest programa. De fet, des que es va aprovar el RD s'ha incrementat en un 41,69% el nombre d'inscripcions per dia. Aquesta mesura s'inclou dins de l'acord d'investidura de C's amb el PP per donar suport a la investidura de Mariano Rajoy.

Mesos enrere, des del partit d'Albert Rivera es va confirmar que s'estava treballant amb l'Executiu per impulsar un complement salarial per ajudar els «treballadors pobres» joves. Segons va afirmar C's, l'objectiu d'aquesta iniciativa és el de «complementar els baixos ingressos dels qui, a causa de la precarietat, entren i surten del mercat laboral al llarg de l'any».


Comentaris

envia el comentari