IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Un nou atac amb ganivet sacseja França pocs dies després de l'assassinat d'un professor

URGENT

🔴 El Govern aposta per un confinament municipal de cap de setmana i més restriccions

La Federació d'Espina Bífida i Hidrocefàlia reclama el llaç groc com el seu símbol en el seu Dia Nacional

Alguns representants polítics s'han negat a portar el llaç avui per evitar «malentesos»

Els llaços grocs representen des de fa dies el rebuig pels empresonaments de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, als que més tard s’unirien Junqueras i els consellers. Tot i això, la Federació d’Espina Bífida i Hidrocefàlia ha reclamat que aquest havia estat sempre el seu símbol, la marca que els feia visibles precisament avui en el seu Dia Nacional. Una coincidència que, com recull ‘El Mundo’, ha fet que no es realitzin actes públics de suport a la malaltia a Catalunya, com fins ara es feia cada any.

La presidenta de la federació, Carmen Gil, qualifica aquest episodi de «penosa coincidència» i llença un missatge clar per reivindicar i defensar el significat primer d'aquests llaços: «No tenen un sentit polític, només volen crear consciència i aconseguir suport. Volem que es diferenciï».

Com ella mateixa explica les alarmes es van disparar quan van començar a rebre «trucades incessants de tot el territori». Tot i això, Gil es mostra positiva i assegura que espera rebre el mateix suport per part de la gent i dels polítics, tot i que reclama: «Podrien haver escollit un llaç amb la bandera de Catalunya».

No renuncien al seu símbol

A més, la federació ha explicat que no pensen renunciar al seu símbol i que tenen preparat un «bombardeig de llaços grocs a les xarxes socials sota el hashtag #ellazoamarilloesdelaEB». A més avui està previst que diversos monuments emblemàtics s'il·luminin de color groc per celebrar així i donar visibilitat al Dia Nacional de l'Espina Bífida.


Comentaris

envia el comentari