Pla general de Federico Jiménez Losantos a un 'photocall'

Federico Jiménez Losantos, enemic de Rociíto, anuncia qui ha mort

Federico Jiménez Losantos ha rebut una notícia molt dura per a ell

Federico Jiménez Losantos és un dels locutors de ràdio més controvertits del nostre país. Ha tingut 'enfrontaments' amb Jorge Javier Vázquez i fins i tot amb l'entorn de Rocío Carrasco, a qui critica amb duresa.

Però ara és notícia per un altre motiu, i ho és perquè ha donat a conèixer una mort que l'entristeix moltíssim. Ha revelat que ha mort la cantant Carmen Jara, que durant molt de temps va ser una de les seves col·laboradores a la taula del cor.

Federico Jiménez Losantos, trist per la pèrdua de la seva amiga

El locutor d'Esradio va topar ahir, dimarts 6 de desembre, amb una de les notícies que li ha causat més dolor. I és que ha vist que ha mort Carmen, una de les tertulianes que l'ha acompanyat en gran part de la seva carrera professional. La folklòrica de Huelva ha mort als 86 anys a conseqüència d'una malaltia que portava patint un temps.

En els seus últims moments de vida ha estat envoltada dels seus éssers estimats, entre els quals hi havia la seva neboda. Aquesta última deia al programa de Losantos: «Ha mort el Dia de la Constitució, ella que era tan espanyolíssima i sempre orgullosa de la seva bandera».

Primer pla de Carmen Jara
Federico Jiménez Losantos perd Carmen, la seva amiga i companya | GTRES

A Federico li ha impactat enormement aquesta pèrdua per l'afecte que tenia a Jara. També a altres col·laboradors del programa, com a Alaska, que no ha dubtat a manifestar: «Conèixer-la era estimar-la, més enllà de l'admiració com a artista».

«Quina sort hem tingut i que feliços ens ha fet! El nostre amor per ella ens acompanyarà tota la vida. No pararem mai de contar aquestes anècdotes meravelloses que narrava amb tanta simpatia», prosseguia.

Així mateix, ha afegit: «Amb ella desapareixen moltes veritats mai dites de les grans figures de l'espectacle i la societat espanyola. Perquè 'La Jara' va ser una gran artista que va viure a primera línia la història d'Espanya del segle XX. Però també va ser una magnífica amiga per a tots aquells que hi van confiar i en la seva discreció. Una gran amiga que adorem i que ja trobem a faltar».

Federico Jiménez Losantos sap la gran pèrdua que suposa

El periodista és conscient que Carme ha estat una figura rellevant de l'àmbit musical del nostre país. Ella, nascuda a Huelva el 1936, va desenvolupar una àmplia i interessant carrera que va iniciar publicant el seu primer disc el 1964. Carrera en què va destacar com a 'coblera', però també com a intèrpret de boleros.

Imatge de Federico Jiménez Losantos a 'Libertad Digital'
Federico Jiménez Losantos és conscient de la rellevant carrera de Carmen | LD

En nombroses ocasions va compartir escenari amb algunes de les figures més il·lustres com Rocío Jurado o Rafael Farina. I va collir grans èxits amb cançons com Quince faroles, Ventanas del cielo i Romance de valentía, entre altres. Per això es va convertir en una de les artistes més sol·licitades entre les dècades dels 50 i els 70.

Amb l'arribada dels anys 80 va decidir tastar un nou rumb professional. Cosa que la va portar, sense deixar la música, a convertir-se en tertuliana radiofònica i ho va fer de la mà de la ja desapareguda Encarna Sánchez. Una tasca que va continuar des de llavors i que la va portar a incorporar-se temps després a Esradio amb Federico Jiménez Losantos.

Així, va exercir com a col·laboradora a les seccions del cor gràcies a les anècdotes i els secrets que explicava, entre ells, que el seu gran amor va ser Pedro Carrasco. Una tasca que va fer fins que va arribar la pandèmia i va decidir allunyar-se dels mitjans de manera definitiva.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp