Feliç 166 aniversari, Gaudí!

L'arquitecte compleix anys el 25 de juny i per això diversos centres d'interpretació de la seva obra faran un esdeveniment especial per celebrar el seu aniversari.

asd

 

Si hi ha un artista que ha traspassat fronteres i ha deixat la seva empremta en diferents punts de la geografia en l'àmbit estatal i que reuneix al voltant de les seves obres multitud de visitants de tots els racons del món, aquest és Antoni Gaudí, que va néixer el 25 de juny, fa 166 anys. Per homenatjar-edificis i centres d'interpretació de Gaudí han preparat Gaudí Live, una acció que s'emmarca dins de la iniciativa 'Any Europeu del Patrimoni Cultural'.

Sí, aquest geni també estarà a Facebook diluint les fronteres físiques en un recorregut en directe a través dels 13 edificis emblemàticsque van marcar un abans i un després en el món de l'arquitectura i de les ciutats on es troben. Perquè cal no oblidar que Gaudí no només està a Barcelona, ​​tot i que és allà on es troba la seva mítica Sagrada Família o la singular Casa Batlló, està en moltes altres ciutats. Així, s'anirà fent repàs de totes les seves obres començant primer el Gaudí Centre de Reus, on va néixer aquest artista i seguirà cada hora recorrent les seves obres per la Nau Gaudí a Mataró, la Casa Vicens, el Capricho a Comillas, el Palau Episcopal a Astorga i la Casa Botines a Lleó.

Barcelona protagonitzarà les transmissions de la tarda començant a partir de les 14.30h amb la Torre Bellesguard. Cada mitja hora prendrà el relleu una altra obra: el Park Güell (15:00); la Casa Batlló, epicentre de Sant Jordi; la Casa Milà o "La Pedrera" com se la sol conèixer; la Cripta Güell de la Colònia Güell; els museus Gaudí Exhibition Center i, finalment, el recorregut finalitzarà a Gaudí Experiència a les 17.30h.

Amb aquesta acció, no només es vol celebrar el 166 aniversari del naixement de Gaudí, sinó transmetre el valor de les seves obres al màxim nombre de persones possibles, cosa que és possible a través de les xarxes socials i la combinació de les mateixes per a generar més impacte. Gaudí va innovar en el seu dia i, per tant, també les seves obres volen ser portadores d'aquest avançament als temps, aquesta creació de moviments en estructures que fins a aquest moment s'havien considerat estàtiques. Gaudí va donar dinamisme als edificis, als museus, color als parcs i pràcticament va crear un món fantàstic. Per això, és també important que se celebri com cal i es posi al servei de la seva obra i difusió totes les noves plataformes que s'han creat en els últims anys una nova forma de comunicació i divulgació, com va fer ell, portant l'arquitectura a un altre nivell, transformant-la i apropant-la també a tota la societat, integrant-la i agrupadora en cada plec.

Així que, el dilluns 25, per a tots aquells que no han marxat de vacances - també per als que ja se n'han anat -, tindrà tot un altre color, un moviment més harmònic amb les obres d'aquest gran mestre que es podran seguir en directe a través de les fanpages dels diferents edificis que componen la seva emblemàtica obra. A "gaudiar" s'ha dit!


Comentaris

envia el comentari