URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Felip i Letícia es van conèixer en un sopar organitzat pel difunt periodista Pedro Erquicia

El periodista basc ha mort aquest divendres, 20 d'abril, a l'edat de 75 anys
Felip i Letícia en una de les seves primeres aparicions després d'anunciar el seu compromís | CatalunyaDiari.cat

 

El veterà periodista de TVE Pedro Erquicia ha mort aquest divendres, 20 d'abril de 2018, a l'edat de 75 anys. En els 43 anys que portava treballant a la cadena pública espanyola ha deixat rere seu grans èxits i programes que han marcat un abans i un després a la televisió. Erquicia va ser director d''Informe Semanal' i 'Documentos TV', a més de ser el redactor en cap de la 'Primera Edició' del telediari el 1972.

 

No obstant això, per a molts i sobretot per a la Família Reial, serà recordat com el responsable de la unió entre Felip VI i Letícia. I és que va ser el mític comunicador qui va presentar la periodista dels informatius de TVE Letizia Ortiz a l'aleshores príncep. La primera trobada entre els actuals reis d'Espanya es va produir en un sopar informal a casa d'Erquicia.

 

Una estreta relació amb la Casa Reial

Bastant coneguda era l'estreta relació que Pedro Erquicia tenia amb els membres de la Casa Reial. El periodista va ser l'encarregat de gravar el missatge televisiu del rei Joan Carles a la Zarzuela posterior al cop d'estat del 23 de febrer de 1981. A més, també va realitzar una àmplia entrevista a Felip amb motiu del seu 30 aniversari el gener de 1998 i va dirigir diversos documentals sobre la vida dels actuals reis emèrits.

Tanmateix, el més curiós de la relació d'Erquicia amb la Casa Reial és precisament la seva vinculació amb la unió entre els actuals monarques. El periodista va ser la persona que va convidar a tots dos a un sopar que va fer a casa seva l'any 2002 i el que es va encarregar que la parella es conegués.

 

Pedro Erquicia durant un acte públic el novembre de 2014 | CatalunyaDiari.cat

 

La invitació d'Erquicia va ser l'inici de tot

Segons s'ha pogut conèixer, però, no va ser el destí el que va fer que es trobessin en aquell sopar sinó l'interès que Felip havia mostrat per la presentadora dels informatius de TVE. De fet, l'aleshores príncep no es perdia mai les notícies que presentava Letícia, una cosa que sorprenia la seva família, ja que no entenien la raó.

 

Quan van començar a sortir junts, es va tractar de mantenir en el més absolut secret la seva relació fins que no es va realitzar en anunci oficial del seu compromís, ja que en cas de veure la llum abans d'hora, la carrera professional de Letícia podria haver-se vist afectada, segons recull el portal 'Vanitatis'.

Una de les primeres fotografies de Felip i Letícia junts | CatalunyaDiari.cat

 

De presentadora d'informatius a reina d'Espanya

De la nit en què es van conèixer els monarques poca informació ha sortit a la llum. Se sap que els dos eren els convidats més joves del sopar i que això van establir ràpidament una bona relació. No obstant això, tot i que Felip ja havia mostrat interès en ella abans de conèixer-la, no se sap si la jove periodista era conscient d'això, doncs en aquells dies, ella tenia parella, el també periodista David Tejera.

 

Des del sopar, que va tenir lloc l'octubre de 2002, fins que es va anunciar el seu compromís només va passar un any. Durant aquell temps en què la relació va ser secreta, Letícia va seguir treballant com a periodista, fins que, el 31 d'octubre de 2003 va realitzar el seu últim informatiu. Aleshores ningú sabia que el motiu era que al cap d'uns anys esdevindria en la reina d'Espanya.