Felip VI celebra els seus 51 anys amb un viatge a l'Iraq

El rei d'Espanya ha visitat les tropes espanyoles que estan a Bagdad participant en una missió de l'OTAN
Felip VI, durant la seva visita a l'Iraq | Twitter 
 

 

Felip VI va celebrar el seu aniversari dimecres d'una manera diferent. Segons va explicar 'La Coctelera', el rei va viatjar a l'Iraq per visitar les tropes espanyoles que estan a Bagdad participant en una missió de l'OTAN.

 

Vestit amb l'uniforme militar, Felip VI va saludar i parlar amb els espanyols que formen part de l'anomenada Operació Inherent Resolve, una missió que compta amb la participació de 60 països i que està liderada pels Estats Units. «Gràcies pel que feu i com ho feu», va dir el monarca mostrant el seu agraïment als militars per portar a terme una tasca que va definir com a «dura».

 

Un treball físic i emocional

En aquest sentit, Felip VI va especificar que es tracta d'un treball que va més enllà de l'exposició física, ja que també «afecta el cap i el cor».«Però vosaltres sabeu millor que ningú la importància de la vostra missió i sabeu com fer-la», va concloure el rei.

 

 

Després d'aquestes boniques paraules, els militars no van voler que el monarca es quedés sense celebrar el seu 51è aniversari i van cantar entre tots una cançó per felicitar-lo.

 

 

Per la seva part, el rei va agrair el gest i va aprofitar per continuar dedicant elogis a les tropes espanyoles. En aquest cas, va fer referència a la cooperació que porten a terme amb la coalició internacional per tal d'acabar amb el terrorisme.

 

Abans d'acabar la seva visita amb una fotografia de família, el rei no va voler marxar sense dir aquest emotiu missatge: «Conec les Forces Armades, sento l'uniforme i he pogut comprovar sobre el terreny la vostra qualitat humana. Els espanyols us veuen com els soldats de la democràcia, la llibertat i la pau».

 

Felip VI, al costat del president Salih | Twitter Casa de S.M el Rey

 

Reunió amb el president de l'Iraq

D'altra banda, el monarca va aprofitar el seu viatge per visitar el president de l'Iraq, Barham Salih. Segons diverses fonts, durant la trobada van posar sobre la taula diferents temes com la situació actual del país. Abans de donar per finalitzada la reunió, Salih va tenir un bonic gest amb Felip VI amb motiu del seu aniversari, ja que li va entregar un rosari musulmà.