ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma gairebé 20.000 nous contagis i 401 defuncions més per coronavirus

Felip VI, considerat el rei «més impopular d’Europa» per un diari alemany

El diari alemany ‘Süddeutsche Zeitung’, editat a Munic, ha publicat una columna assegurant que la casa reial espanyola és «la menys popular d'Europa»

 
El rey Felipe y la reina Letizia, con un diseño de Felipe Varela en la Pascua Militar 2018
La monarquia espanyola, la més «impopular» per un diari de prestigi d'Alemanya | CatalunyaDiari.cat

El corresponsal del diari Süddeutsche Zeitung a Madrid, Thomas Urban, ha publicat una columna amb el títol «La casa reial més impopular d’Europa és sorprenent». En aquesta, així mateix, deixa clar que en un país com el seu, sense reis, es veu l’actual Corona espanyola amb sorpresa. «Per al rei Felip VI no són dies bons, una vegada més, el discurs sobre el 40 aniversari de la Constitució, com de costum, el va llegir monòtonament del full. Fins i tot els seguidors admeten que no té carisma», comenten.

Thomas Urban, corresponsal del segon diari més llegit a Alemanya, continua escrivint sobre el rebuig creixent a la figura de Felip VI: «Pedro Sánchez ha desafiat l'article constitucional sobre la immunitat política del rei. Els joves socialistes demanen un referèndum sobre l'abolició de la monarquia, com ho fan els bascos i els catalans. L'Ajuntament de Barcelona ha decidit canviar el nom de l'avinguda Borbó. La generació de menys de 30 anys rebutja a les enquestes la monarquia».

Imagen de archivo de Letizia, Felipe y Juan Carlos.
Letícia, el rei Felip VI i el rei emèrit Joan Carles en una conversa  | Gtres

 

Els draps bruts de la corona

Amb aquesta columna el lector alemany no familiaritzat amb els Borbons quedarà sorprès del repàs implacable que realitza el periodista dels últims escàndols de la corona. Entre aquests escàndols destaquen: les infidelitats de Joan Carles, les comissions per intervenir en l’AVE a La Meca, el cas d'Urdangarin… fins al punt que l'autor qualifica el paper del rei emèrit Joan Carles I durant el 23-F de «llegenda».

Sobre Catalunya i el 3-O Thomas Urban apunta que «la implicació de Felip VI en el conflicte de Catalunya també va ser contraproduent: el va agreujar encara més amb un discurs imprudent».

La columna sentència: «Franco va posar Joan Carles de nou rei. El referèndum sobre la Constitució de 1978, redactada en gran part pels seguidors de Franco, no va deixar cap alternativa als electors: si volien la democràcia, havien d'acceptar el rei Joan Carles. Si Felip apareix ara com a ‘defensor de la constitució’ és perquè defensa sobretot el seu treball i la seva vida de luxe».


Comentaris

envia el comentari