Felip VI prohibeix a Cristina instal·lar-se a Lisboa sota la protecció de l'Aga Khan

Segons fonts properes a la família, li sembla una situació «incòmoda»

La infanta Cristina i el seu germà Felip VI, vigent Rei d'Espanya | Diario de Navarra

 

De tots és conegut que fa tan sols uns mesos, la passada primavera, Aga Khan va adquirir per dotze milions d'euros un palauet al costat d'El Corte Inglés proper a l'ambaixada d'Espanya a Lisboa. Des de llavors, els rumors s'han disparat i es creu que la infanta Cristina de Borbó podria traslladar-se a Lisboa després del judici del cas Nóos.

La germana del Rei treballa per la Fundació Aga Khan des de les seves oficines de Ginebra, Suïssa, on residia fins ara. La fundació també té seu a Portugal des de fa anys, amb la qual cosa ja podria haver començat a treballar des d'allà. Segons El Español, els rumors, d'una manera o un altre, són infundats, doncs segons fonts que coneixien la decisió, Felip VI va informar la seva germana que «no veia amb bons ulls» que deixés Ginebra per estar més a prop del seu marit si aquest entrava a la presó.

El príncep Jarim Al Husseini, també conegut com l'IV Aga Khan, va ser company d'escola de Joan Carles I al prestigiós internat suís de Le Rosey, i té a sou a la infanta Cristina a Ginebra, treballant a temps parcial com a coordinadora interagències a l'Aga Khan Trust for Culture. Ara l'Aga Khan vol establir al palauet Henrique de Mendonça de Lisboa la seu mundial de l'Imamat Ismaelí, una comunitat religiosa de l'islam xiïta amb quinze milions de seguidors.

Para el rey Felipe VI, la presencia de la infanta en Lisboa podría resultar «incómoda» para las autoridades portuguesas, que acogieron a su abuelo don Juan de Borbón durante su exilio. Ahora instalar a la familia Urdangarin-Borbón podría «manchar» el historial de la familia respecto a Portugal.


Comentaris

envia el comentari