Imatge del rei Felip.

La Casa Reial anuncia un imprevist viatge d'última hora de Felip VI a Abu Dhabi

El Rei Felip ha d'assistir a un funeral

La Casa Reial ha anunciat per sorpresa que Felip VI ha de viatjar d'absoluta urgència a Abu Dhabi aquest mateix diumenge. El monarca viatja a hores d'ara als Emirats Àrabs per a traslladar el seu condol per la mort del president dels Emirats Àrabs Units, Jalifa bin Zayed Al-Nahyan.

Tot i això, la Casa Reial informa en un comunicat que no està previst que el rei visiti l'emèrit, Joan Carles I

Felip i el seu viatge exprés a Abu Dhabi

Felip no viatjarà sol. En l'escuet comunicat de la Casa Reial, comuniquen que el Rei Felip VI viatjarà acompanyat pel subsecretari d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Luis Manuel Cuesta, per traslladar el seu condol al nou president dels Emirats Àrabs Units (EAU), Mohamed bin Zayed Al Nahyan, per la mort de Jalifa Bin Zayed al Nahyan.

Així mateix, també s'hi desplaçen els presidents França i Turquia; i els Reis de Bèlgica i els dels Països Baixos. 

El president del Consell de la Unió Europea, Charles Michel, també hi ha confirmat la seva assistència.

Un viatge llampec

El Rei Felip VI retornarà a Espanya un cop hagi finalitzat l'acte. Serà aleshores quan emprendrà el viatge de tornada a la capital d'Espanya per seguir amb la seva atapeïda agenda.

No és la primera vegada que Felip ha d'emprendre un viatge així. El 2020 va viatjar a Oman, per la mort de Sa Majestat Qabus Bin Said el 2020; i el 2015 a l'Aràbia Saudita per la mort de Sa Majestat Abdullah Bin Abdulaziz Al Saud.

Tot i això, el setembre del 2020, a causa de la pandèmia, Felip no va poder viatjar a Kuwait, on es va celebrar la cerimònia de comiat del xeic Sabà a l'Ahmad al Jaber al Sabà, emir de Kuwait.

L'affair Joan Carles

El Rei Felip VI viatja a Abu Dhabi enmig de la gran polèmica que envolta la figura del seu pare, l'emèrit Joan Carles I. El Diari ARA , va avançar divendres passat que el monarca estaria per la labor de tornar a Espanya properament .

Segons l'ARA, Joan Carles prepararia un retorn imminent a Espanya. Seria la primera vegada en dos anys que l'emèrit tornaria a Espanya. Tot i això, a la Casa Reial no volen ni confirmar-ho ni desmentir-ho.