Imatge del rei Felip.

La Casa Reial anuncia un imprevist viatge d'última hora de Felip VI a Abu Dhabi

El Rei Felip ha d'assistir a un funeral

La Casa Reial ha anunciat per sorpresa que Felip VI ha de viatjar d'absoluta urgència a Abu Dhabi aquest mateix diumenge. El monarca viatja a hores d'ara als Emirats Àrabs per a traslladar el seu condol per la mort del president dels Emirats Àrabs Units, Jalifa bin Zayed Al-Nahyan.

Tot i això, la Casa Reial informa en un comunicat que no està previst que el rei visiti l'emèrit, Joan Carles I

Felip i el seu viatge exprés a Abu Dhabi

Felip no viatjarà sol. En l'escuet comunicat de la Casa Reial, comuniquen que el Rei Felip VI viatjarà acompanyat pel subsecretari d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Luis Manuel Cuesta, per traslladar el seu condol al nou president dels Emirats Àrabs Units (EAU), Mohamed bin Zayed Al Nahyan, per la mort de Jalifa Bin Zayed al Nahyan.

▶️ El primer amor de la reina Letizia sale aún en la televisión (y no lo sabías)

Així mateix, també s'hi desplaçen els presidents França i Turquia; i els Reis de Bèlgica i els dels Països Baixos. 

El president del Consell de la Unió Europea, Charles Michel, també hi ha confirmat la seva assistència.

Un viatge llampec

El Rei Felip VI retornarà a Espanya un cop hagi finalitzat l'acte. Serà aleshores quan emprendrà el viatge de tornada a la capital d'Espanya per seguir amb la seva atapeïda agenda.

No és la primera vegada que Felip ha d'emprendre un viatge així. El 2020 va viatjar a Oman, per la mort de Sa Majestat Qabus Bin Said el 2020; i el 2015 a l'Aràbia Saudita per la mort de Sa Majestat Abdullah Bin Abdulaziz Al Saud.

Tot i això, el setembre del 2020, a causa de la pandèmia, Felip no va poder viatjar a Kuwait, on es va celebrar la cerimònia de comiat del xeic Sabà a l'Ahmad al Jaber al Sabà, emir de Kuwait.

L'affair Joan Carles

El Rei Felip VI viatja a Abu Dhabi enmig de la gran polèmica que envolta la figura del seu pare, l'emèrit Joan Carles I. El Diari ARA , va avançar divendres passat que el monarca estaria per la labor de tornar a Espanya properament .

Segons l'ARA, Joan Carles prepararia un retorn imminent a Espanya. Seria la primera vegada en dos anys que l'emèrit tornaria a Espanya. Tot i això, a la Casa Reial no volen ni confirmar-ho ni desmentir-ho.