Felip VI visitarà Catalunya per la inauguració del Saló de l'Automòbil

Serà la primera visita del rei a Catalunya després de les eleccions generals del 28-A | En la inauguració coincidirà amb el president Quim Torra

Rei Felip VI
L'última ocasió que va portar el rei Felip VI a Catalunya va ser el Mobile World Congress| Cedida

Felip VI torna a venir a Catalunya. La seva propera visita serà el dia 10 de maig, amb motiu de la inauguració del Saló Internacional de l'Automòbil a Barcelona, que aquest any compleix el seu centenari. Es tracta de la seva primera visita després de les eleccions generals del 28 d'abril i, tal com informa 'El Confidencial', allí es tornarà a dur a terme una de les trobades més polèmiques: la del rei d'Espanya amb el president de la Generalitat, Quim Torra.

Dos mesos després d'aquesta inauguració, Felip VI tornarà a visitar Catalunya, coincidint així amb el primer dia de campanya de les eleccions municipals, autonòmiques i europees del 26 de maig. En el Saló de l'Automòbil, el rei esmorzarà amb els representants de les entitats organitzadores de la Fira Montjuïc, entre els quals hi haurà el president del Saló, Enrique Lacalle, el de la Fira de Barcelona, Pau Relat, i el de la patronal Anfac, José Vicente de los Mozos, entre d'altres. A continuació, es durà a terme un recorregut pel recinte, per tal que els assistents vegin els expositors de la fira.

La polèmica del besamans

L'última ocasió que va portar el rei Felip VI a Catalunya va ser el Mobile World Congress, el passat 24 i 25 de febrer, on també es va trobar amb Quim Torra. En aquesta ocasió, com ha passat altres vegades, la polèmica va venir de la mà de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la qual es va negar a dur a terme el besamans tradicional. Tal com explicava ella mateixa en un vídeo del seu compte d'Instagram, a Colau aquesta salutació protocol·lària li sembla «una cosa rància, quasi medieval».

Així doncs, de la mateixa manera que els altres líders independentistes, Colau es va mostrar en contra d'aquesta pràctica. «Els mitjans encara no m'han preguntat què tal anirà el Congrés, però ja ho estan fent sobre si saludaré o no al Rei, la típica polèmica de cada any. Evidentment que saludaré al Rei, sóc una persona educada i conscient del meu rol institucional. No obstant això, una altra cosa és el besamans, l'any passat no vaig participar i aquest tampoc», explicava uns dies abans del Congrés.


Comentaris

envia el comentari