Félix de Azúa assegura que a Junts pel Sí li «convindria que hi hagués un parell de morts»

El membre de la RAE determina que tres o quatre persones mortes els «facilitaria seguir al poder»

Félix de Azúa | CatalunyaDiari.cat

El filòsof Félix de Azúa, membre de la Real Academia Española des del 2015, ha concedit una polèmica entrevista a ‘Crónica Global’. L'entrevista, centrada en la política, es caracteritza per les dures declaracions que ha fet en l’àmbit català, en concret al govern de Junts pel Sí. En aquest sentit, ha determinat que al partit li «convindria que hi hagués un parell de morts».

Tot això ho explica afirmant que han arribat en un atzucac: «Ells estan acabats, han arribat al final del camí i no poden seguir endavant. Saben que seran sistemàticament inhabilitats i ja poden anar fent el pallasso, que es queden sense poder. [...] l’única manera de sortir, sense anar directament a l’atur o a alguna de les empreses dels que els financen, és que hi hagi violència. Si hi hagués trenta morts estarien perduts, però si n'hi hagués tres o quatre, els facilitaria seguir al poder». Argumenta el seu posicionament afirmant que, d’aquesta manera, «l’Administració es veuria obligada a intervenir».

A més, De Azúa també ha volgut explicar la situació política actual determinant que anteriorment «els burgesos catalans eren uns explotadors. I els nacionalistes depreciaven els immigrants, que eren els qui feien tota la feina. Ara això ha canviat. Els que estan portant el procés endavant són els de la CUP i Podemos, que ningú sap molt bé qui són ni d’on venen, però molts d’ells són fills d’immigrants». Assegura que tot plegat conforma una «reivindicació de tipus populista».


Comentaris

envia el comentari