Descobreix com fer 'slime' a casa sense bòrax

Una manera ben divertida de passar temps amb nens i estimular-los la creativitat i la curiositat

Aprèn a fer 'slime' casolà sense bòrax de manera senzilla
Aprèn a fer 'slime' casolà sense bòrax de manera senzilla | Bitpadres

Cada dia, a internet es carrega contingut relacionat amb milers d'experiments que després molta gent du a terme a casa. Ara bé, un dels més cèlebres dels últims temps és el que protagonitza la pasta 'slime', una massa amb propietats elàstiques que es pot manipular i preparar fàcilment a casa. Recordes el conegut 'blandi blu' d'uns quants anys enrere, una massa viscosa de color verd que causava furor entre la canalla? Doncs la pasta 'slime' s'hi assembla molt, tot i que una gran diferència amb la seva predecessora és que es fa a casa.

Tot seguit, explicarem de manera més concreta en què consisteix aquest experiment viral nou i de quina manera es pot elaborar slime sense complicacions a casa mateix. Es tracta d'un fet que resultarà molt divertit i entretingut per als infants i també per als adults.

 

En què consisteix exactament la pasta 'slime'?

Si tens dubtes sobre en què consisteix la pasta 'slime', cal que sàpigues que és una massa de tipus elàstic, una mena de «moc artificial» o de gelatina viscosa que es prepara a casa. Pot tenir el color que sigui, en funció dels ingredients amb què estigui preparada, i tant adults com infants l'adoren.

Per als menuts, preparar-lo a casa és una gran diversió, i la recepta que té va ser una de les més buscades del 2017 al cercador Google. Igualment, hi ha un gran nombre de progenitors que consideren que aquesta manualitat és interessant perquè troben que ajuda a calmar l'estrès. Així doncs, és perfecta per gaudir amb els nostres infants d'uns moments d'oci sense estrès i també com a manualitat de tipus educatiu.

Com fer 'slime' casolà

No et resultarà gens complicat preparar 'slime' a casa, perquè els ingredients que es necessiten per aconseguir-ho són pocs i fàcils d'aconseguir. Només et caldrà:

150 mil·lilitres d'aigua

2 recipients que siguin de plàstic

3 cullerades de detergent líquid

Colorant per als aliments

Cola blanca

1 cullereta

Per fer l'elaboració de la pasta, el procediment és ben senzill:

1. Agafa dues cullerades de cola blanca i diposita-les a l'interior d'un dels recipients. 

2. Afegeix unes gotes de colorant i ves-ho barrejant tot fins que el color que quedi sigui uniforme.

3. Afegeix un parell de cullerades de detergent líquid i una cullerada d'aigua a l'interior del segon recipient, i remena-ho tot fins que quedi ben barrejat.

4. Agafa el contingut de cadascun dels recipients i barreja-ho tot, fins al punt que la massa esdevingui uniforme. Si la remenes amb les mans tindrà una consistència més pronunciada.

Així doncs, els materials que et caldran per preparar la pasta no són gens difícils d'aconseguir, i el procediment d'elaboració és ben simple. Per tant, si penses que fer 'slime' és una cosa ben complicada, t'equivoques!

Els millors consells per aconseguir una bona pasta 'slime' sense sortir de casa
Els millors consells per aconseguir una bona pasta 'slime' sense sortir de casa | Cedida

 

Atenció: precaucions sobre la pasta 'slime' casolana

Hi ha molts professionals sanitaris que últimament han qüestionat aquest experiment tan popular, bàsicament perquè el detergent líquid —i per extensió la pasta 'slime'— té com a component el borat de sodi o bòrax.

Es tracta d'un component del bor molt rellevant, que en algunes situacions pot ser al·lergogen i abrasiu. Igualment, ingerir bòrax pot comportar grans perjudicis, fins i tot la mort. Per això, hi ha hagut alguns casos d'infants que s'han cremat les mans per culpa del fet de manipular pasta 'slime' que contenia bòrax. Per exemple, una mare britànica, de Manchester, va compartir a les xarxes socials el dolor del seu menut a conseqüència d'una manipulació perllongada de pasta 'slime' amb bòrax.

Per tot això, et volem indicar de quina manera pots preparar 'slime' que no contingui bòrax, per tal d'evitar els riscos que es poden derivar de la manipulació d'aquesta substància i garantir un experiment segur i divertit.

De quina manera puc preparar pasta 'slime' sense bòrax?

Per tal que la diversió no ens surti ben cara ni perjudiqui la nostra salut ni la dels nostres fills, hem preparat les instruccions que t'ajudaran a elaborar 'slime' sense necessitat de recórrer al bòrax.

Et caldrà:

1 tassa de farina de blat de moro

2 cullerades de sabó líquid

1 recipient que sigui de plàstic

1 cullera

Colorant per als aliments

I hauràs de seguir aquest procediment:

1. Dins del recipient de plàstic, barreja el sabó amb la farina fins que tots dos es dilueixin bé. 

2. Incorpora el colorant per als aliments a la barreja sense parar de remenar-la.

3. Deixa que descansi la barreja i que s'assequi per tal que no se t'enganxi a les mans. 

I ja ho tindrem tot a punt! La teva pasta 'slime' sense bòrax, segura i tan divertida com l'original. Ara ja només et caldrà passar-hi bones estones d'entreteniment i diversió. Si vols, també pots fer servir líquid per a les lents de contacte en comptes de farina de blat de moro.

 

Materials extra per aconseguir que el teu 'slime' sigui més original

A banda dels materials que habitualment es fan servir per a l'elaboració casolana de la pasta 'slime', aquest experiment s'ha posat tant de moda que ara molta gent també opta per afegir més elements a la pasta.

Per un cantó, hi ha les persones que opten per elaborar una pasta 'slime' ben acolorida a través de diversos colorants per als aliments. Resulta tan fàcil com elaborar tres, quatre o més 'slimes' de colors diferents i anar-los ajuntant de mica en mica, d'un en un. 

Per l'altre, hi ha la possibilitat de jugar alterant la textura de la pasta 'slime' a través de materials diversos com ara els brillants petits, la purpurina i les boles petites de plàstic de colors, a banda d'una llista molt llarga de complements que poden convertir la teva pasta en una de ben singular.

Així doncs, tal com pots comprovar, aquest experiment resulta ben entretingut tant per als infants com per als adults. Existeixen moltes possibilitats al seu voltant i no necessàriament ha de comportar un perill. Per aquesta raó, si un diumenge t'avorreixes, podries decidir preparar 'slime' per tal de gaudir d'una estona familiar ben carregada de diversió.

Notícia original de 'Bitpadres': ¿Cómo hacer slime sin bórax? Experimentos caseros para hacer con niños


Comentaris

envia el comentari