IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Figueres projecta l'únic museu del circ d'Europa per al 2021

El projecte tindrà un cost de sis milions d'euros i començaria a construir-se el 2018, després d'aconseguir el finançament necessari

Figueres projecta l'únic museu del circ d'Europa per al 2021  | cedida

La fundació privada sense ànim de lucre Circus Art Foundation projecta instal·lar a Figueres, a l'Alt Empordà, el Museu Europeu del Circ, «l'únic museu dedicat al món del circ a Europa», ha anunciat la fundació aquest dimecres en un comunicat. Segons el calendari pactat amb l'Ajuntament de Figueres, aquest 2017 es dedicarà a la cerca de finançament i de projectes, l'obra començarà el 2018 i el museu obrirà el 2021, coincidint amb el 10è Festival Internacional del Circ, que es va crear «amb la previsió de l'obertura del Museu del Circ el 2018», assegura la fundació.

A Europa «no hi ha cap equip de professionals dedicat a la conservació, difusió i estudi d'una col·lecció de patrimoni circense de referència en un espai adequat que permeti oferir exposicions, espectacles, publicacions i altres activitats a la seva al voltant», defensa la fundació, que es proposa canviar la situació amb aquest equipament. L'espai tindrà una exposició permanent, una altra temporal, un circ amb capacitat per 577 persones i una escola de circ a l'edifici senyorial de Casa Nouvilas, propietat de l'Ajuntament de Figueres i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà.

L'Ajuntament cedirà temporalment a la fundació aquest edifici del segle XIX, que es rehabilitarà i s'ampliarà de forma subterrània perquè l'espai es tripliqui —passant de 2.184 metres quadrats a 5.791—, «seguint el model figuerenc de major èxit: el Museu Dalí», segons la fundació, ja que l'administració cedeix l'espai i la fundació ho administra. El cost del projecte és de sis milions d'euros, que es finançaran amb 1,5 de l'Ajuntament, 1,5 de la Diputació de Girona, un de la Generalitat de Catalunya i un altre de capital privat, mentre que la fundació preveu finançar el milió d'euros restant amb fons de la Unió Europea i el Ministeri de Cultura.


Comentaris

envia el comentari