El fill de la baronessa Thyssen s’enfronta a tres anys de presó per defraudar a Hisenda

La família de la catalana podria patir un nou entrebanc amb Hisenda degut a una de les empreses del seu fill

Thyssen i el seu fill
El fill de la Baronessa Thyssen s'enfronta a tres anys de presó per defraudar Hisenda | Cedida

Borja Thyssen, de 39 anys, podria anar a presó, juntament amb la seva dona Blanca Cuesta després de ser acusats d’haver defraudat a Hisenda 336.417,89 euros corresponents a l’exercici físic de 2010, segons informa ‘El Español’. El fill de la baronessa Thyssen podria pesar-se tres anys de la seva vida a la presó després que s’investigués l’empresa Cas Capetó, que té com a administradora única la seva dona, Blanca Cuesta.

Després d’iniciar una investigació a l’empresa, la qual té a Borja Thyssen com a titular del 50% de les participacions, a Blanca Cuesta com a possessora del 40% i a la societat Caribean Breeze S.L. com a titular del 10% restant, es va veure que l’actiu de Cas Capetó SL està constituït per una casa a Eivissa, en la qual no hi ha personal contractat ni es fa cap activitat econòmica.

Aquesta operació de tramitació de participacions en les societats holandeses va arribar a 9,7 milions d’euros, que van ser ingressats al compte del fill de la baronessa. Si es divideix la quantitat, segons els tant per cents marcats, Borja  Thyssen-Bornemisza s’emporta 4,1 milions d’eros, uns 3,3 milions van a la butxaca de Blanca Cuesta i uns 830.000 euros van a parar a l’empresa Cariben Breeze S.L. A més, s’han d’afegir 1,3 milions que Borja havia obtingut de la societat Cas Capetó S.L.

Borja Thyssen i la seva dona Blanca Cuesta
La parella hauria defraudat a Hisenda més d'un milió i mig d'euros per la venda d'una empresa | Cedida

 

Hauria defraudat més d'un milió i mig d'euros

Amb tot això, la Fiscalia calcula que el fill de la baronessa i la seva dona havien d’haver declarat 3,7 milions d’euros a Hisenda, però durant el curs de 2010 només en van declarar 2,2 milions, el que significa que haurien ocultat a Hisenda Pública la quantitat d’1.586.037,39 euros. Fiscalia acusa també a la parella de vendre participacions a través de Caribean Breeze SL que en realitat eren opcions simulades i per tant falses.

En les investigacions es va poder comprovar que en l’empresa no constaven treballadors, operacions amb terceres persones i no es troba registrats les Xifres Anuals en cap exercici en el Registre Mercantil, així com tampoc van presentar declaracions dels Impostos sobre Societat en cap exercici abans de 2005. La Fiscalia acusa la parella de voler obtenir «un benefici fiscal il·lícit», i per això se’ls imputarà «el guany patrimonial obtingut de la venda de les participacions de Cas Capetó S.L.».


Comentaris

envia el comentari