IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Les filtracions a la premsa van estar a punt de frustrar la detenció de 'El Chicle'

La Guàrdia Civil ha obert una recerca interna per saber què va passar

'El Chicle' y Diana Quer en dos fotos de archivo
'El Chicle' i Diana Quer en dues imatges d'arxiu | Cedida

Continuen les conseqüències del cas Diana Quer. La Guàrdia Civil ha obert ara una recerca per determinar quines haurien estat les filtracions durant dels darrers 500 dies —des que va desaparèixer, fins que van trobar el seu cos—, ja que aquestes haurien pogut frustrar la identificació de 'El Chicle' com l'agressor. 

De fet, la darrera filtració va estar a punt de desestimar 'El Chicle' com a assassí de Quer. Aquesta va coincidir amb la denúncia per l'intent de violació a la jove de Boiro i, de no haver reaccionat, la Guàrdia Civil no hauria trobat a l'agressor de la madrilenya. 

Segons aquesta filtració, la benemèrita ja seguia els passos de José Enrique Abuín Gey, però una filtració als mitjans hauria fet que aquest s'adonés de la persecució policial i hagués intentat defugir de la policia.

Investigació interna

Segons afirma 'El Confidencial Digital', diversos investigadors de Madrid —i membres de la Guàrdia Civil— es van traslladar prop de la zona on vivia 'El Chicle' per arribar a una conclusió en funció de la investigació. Així, al costat dels bars on passava el temps o al costat dels seus amics, la Guàrdia Civil podria recollir un seguit d'indicis per imputar-lo. 

Tot i això, un mitjà de comunicació va filtrar l'operatiu especial de la Unitat Central Operativa i, ràpidament, la Guàrdia Civil es va veure obligada a detenir el sospitós el divendres 29 de desembre. Dies abans de l'esperat.
 

'El Chicle' tras salir de la fábrica dónde se encontraba el cuerpo de Diana Quer
'El Chicle' al sortir de la fàbrica on es trobava el cos de Diana Quer | EFE

 

Així doncs, ara la Guàrdia Civil hauria obert ara una recerca interna en la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de La Corunya per saber qui va ser la font de la filtració. Aquesta, de fet, va posar en risc l'operació policial, ja que segons afirmen, 'El Chicle' va rebre l'avís de la recerca hores abans de la detenció. Per la qual cosa, l'agressor hagués pogut fer les maletes i fugir de la benemèrita. 
 


Comentaris

envia el comentari