IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Filtren la identitat dels menors d'una família de Balaguer que demanava més classes en castellà

El PPC vol saber qui ha filtrat aquesta informació

Una pancarta a favor de l'escola en català al mur de dins del Gaspar de Portolà de Balaguer | CatalunyaDiari.cat

Una família de Balaguer va aconseguir al setembre de 2015 una sentència favorable del TSJC per cursar un 25% d'assignatures en castellà a l'Escola Gastar de Portolà de la capital de la Noguera. Ara, s'ha filtrat la identitat dels infants i segons el Grup Parlamentari Popular, «la família ha denunciat haver rebut pressions i assetjament a través de les xarxes socials», motiu pel qual «han hagut de canviar els menors de centre educatiu».

La diputada popular Marisa Xandri ha presentat una proposta de resolució al Parlament instant el Govern a obrir un expedient informatiu per «esclarir» qui va permetre la identificació d'aquests menors i critica a Ensenyament «per no haver protegit del dret a la intimitat dels infants». Així mateix, la proposta demana «donar les instruccions necessàries perquè en el futur no es produeixin situacions similars que impedeixin clarament els principis de pluralisme, inclusió i cohesió social», i també exigeix al Departament d'Ensenyament «donar compliment a les sentències del TSJC». El PPC considera que, «fins al moment, el perjudici a aquests menors i a la seva família no han estat reparats».

El Grup Parlamentari Popular defensa en la seva proposta que «les administracions tenen l'obligació de protegir l'infant contra totes les formes de violència física o mental», i remarca també «l'obligació de tota la ciutadania en general de respectar els drets dels infants i d'implicar-se en la seva protecció». El PPC considera que «Ensenyament continua negant la realitat plural, diversa i bilingüe de Catalunya impedint que les escoles es regeixin pels principis de pluralisme, inclusió i cohesió social». També recorda que «es tracta de la segona família que abandona l'escola després d'haver aconseguit una sentència del TSJC que obliga els centres a ampliar el nombre d'hores lectives en castellà».


Comentaris

envia el comentari