IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La fiscal del cas de 'La Manada' ho té clar: «Ha quedat perfectament acreditat el delicte d'agressió sexual»

Assegura que la declaració de la víctima tenia total credibilitat mentre que els acusats es contradeien amb certa constància

Imagen del Palacio de Justicia, donde la fiscal ha compartido su informe
Imatge del Palau de la Justícia, on la fiscal ha revelat el seu informe | Cedida

El Ministeri fiscal ha afirmat aquest dilluns, 27 de novembre, durant la presentació del seu informe de conclusions per la suposada violació grupal a la festa de San Fermín que els fets «es van produir sense consentiment» i ha considerat: «Hi va haver violència i intimidació. Les proves són absolutament contundents».

La fiscal Elena Sarasate, que ha dedicat unes dues hores a la presentació del seu informe, ha assegurat que els cinc acusats «van actuar de forma conjunta i organitzada». Mentrestant, mentre la jove denunciant «no sospitava de cap de les maneres el que estava passant», els acusats «van aconseguir el que volien i, posteriorment, la van deixar ‘tirada’ i semidespullada». 

  

Els acusats es contradeien en diversos punts

La fiscal d’un dels casos més polèmics i mediàtics de l’escena judicial espanyola, ha prosseguit: «La declaració de la víctima compleix tots els requisits per donar-li absoluta i total credibilitat. No obstant això les declaracions dels acusats tenen contradiccions. I no precisament petites, ja que són determinants».

Elena Saraste, després de donar a entendre la voluntat de cometre la infracció per part dels acusats, ha afegit que els membres de ‘La Manada’ «sabien a què anaven i ho tenien clar» i ha sentenciat:«Ha quedat perfectament acreditat el delicte d'agressió sexual, el delicte contra la intimitat i el del robatori del mòbil».

La fiscal, doncs, ha ratificat la pena pels joves, de 22 anys i deu mesos de presó per a cadascun dels acusats.

El relat dels fets

La fiscal ha dibuixat un relat exhaustiu de com van ocórrer els fets. Al seu entendre, des que la jove es va trobar amb els cinc acusats i fins que aquests van ser detinguts, «ha quedat perfectament acreditat el dany moral».

La fiscal ha obert aquest mateix dilluns les sessions del judici dedicades a les conclusions de totes les parts. Després d'aquest primer informe, ara és el torn de l'acusació particular. Posteriorment, doncs, serà el moment en el qual les acusacions populars —exercides per l'Ajuntament de Pamplona i la Comunitat foral— entrin a escena.

El dimarts, finalment, presentaran les conclusions les tres defenses dels cinc acusats.

El abogado de la víctima de 'La Manada', Carlos Bacaicoa
L'advocat de la víctima de 'La Manada', Carlos Bacaicoa | EFE

 

Dues sessions úniques en audiència pública

Aquestes dues últimes sessions del judici són les úniques que es desenvolupen en audiència pública. I és que aquestes cites comptaran amb la presència de 46 periodistes i 24 ciutadans, que exerciran de jurat popular.

No obstant això, el tribunal ha adoptat tot tipus de mesures perquè, donada la mediatització del cas, ningú enregistri res d’ambdues sessions. D'aquesta forma, la presència de mòbils, ordinadors, tauletes electròniques, rellotges, gravadores, bolígrafs digitals i ulleres estaran totalment prohibides.

La Manada
Imatge d'arxiu de 'La Manada' | Manada

 


Comentaris

envia el comentari