IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El fiscal demana 22 anys per 4 delictes d'abusos sexuals al pederasta dels Maristes

El cas es va destapar a inicis de 2016 gràcies a la denúncia d'una família del centre

El professor dels Maristes, abans de declarar
El professor dels Maristes, abans de declarar | EFE

Noves informacions relatives al cas del pederasta dels Maristes de Barcelona. El fiscal del cas demana 22 anys de presó per quatre delictes d'abusos sexuals per a Joaquim Benítez. 

Així mateix, també es demana per l'home 14 anys d'inhabilitació de la professió de docent que tingui relació amb menors d'edat i 70.000 euros d'indemnització per a les quatre víctimes, exalumnes dels Maristes. 

El relat del cas

L'escàndol d'abusos sexuals a menors al Col·legi dels Maristes Sants-les Corts de Barcelona va cridar l'atenció de tothom quan es va destapar només encetar l'any 2016. Segons ha revelat '324.cat', la pena imposada ara pel fiscal ascendeix a la vintena d'anys a presó.

A més a més, segons l'home en qüestió, l'escola era coneixedora dels fets des del 1990, cosa que el centre sempre ha negat en totes les ocasions que se'ls ha citat a declarar. Així mateix, el cas es va destapar arran de la queixa d'una família.

Aquesta, de fet, va denunciar el cas i gràcies a la demanda, es van rebre un total 43 denúncies contra 12 docents i un monitor de menjador de tres centres diferents de Maristes. Les demandes es van processar per part de la Fiscalia de Barcelona, però fins aquest dissabte, 13 de gener, no s'ha fet públic el veredicte del conegut cas.

Les denúncies, arxivades

Aleshores, però, la majoria de les denúncies van ser arxivades. El fiscal, en aquella ocasió, considerava la prescripció del delicte pel pas del temps, tot i que tres dels professors —Benítez, entre ells, segons informa el mitjà esmentat prèviament— van arribar a confessar els fets.

Ara, però, el cas que va donar el senyal d'alerta a centenars de centres educatius catalans, sembla haver entrat en una fase definitiva


Comentaris

envia el comentari