Frank Cuesta inverteix els seus guanys en la cura i la defensa dels animals

El cost de la seva associació oscil·la entre els 5.000 i els 8.000 euros mensuals

Frank Cuesta s'ha tornat un important activista pels drets animals. En les últimes setmanes ha estat als antípodes per gravar una nova temporada del seu programa, però ja ha tornat a la seva llar a Tailàndia per seguir la lluita contra el tràfic il·legal d'animals. La seva associació SCS realitza una important tasca en la protecció de les espècies, i després de l'emissió de Wild Frank Austràlia, els espectadors podran conèixer el dia a dia del presentador. Quatre episodis especials on es podrà veure com Frank Cuesta allibera a tota classe d'animals que viuen en pèssimes condicions, obligats a entretenir als turistes fins que moren d'esgotament. Per complir la seva comesa, Frank no dubta a jugar-se la vida, ja que no hem d'oblidar que moltes màfies tailandeses es lucren del tràfic animal.

Frank ja ha llançat un vídeo promocional, en el que ens avança el treball que es duu a terme al Centre de Recuperació d'Animals Salvatges. «La Fundacion SCS es va crear per i per als animals. Això no és ni un treball ni un 'hobby'. Quan veus el patiment i sents el patiment dels animals sempre pots mirar cap a un altre costat, però en el meu cas jo no puc». El presentador explica que si l'animal arriba ferit, és guarit immediatament, i si no es passa a la segona fase, que és la quarantena. La tercera fase és una selva artificial tancada perquè l'animal s'adapti més còmodament al seu hàbitat natural. La Fundació també compta amb voluntaris, que passen una gran quantitat d'hores en «un treball dur, constant, d'emergència».

Cuesta confessa que «el cost mensual de mantenir oberta l'associació ve a ser més o menys entre 5.000 i 8.000 euros al mes» encara que «sempre depèn que hi hagi més o menys animals. El finançament és sempre el mateix, amb diners nostres, el de la meva família. Ho hem fet sempre així i de moment seguim». Finalment, Frank informa que l'associació ha obert un compte bancari, tot i que «com sempre dic, si el que realment voleu és ajudar als animals, jo crec que és més fàcil ajudar a les gosseres, als refugis i als centres d'acolliment que teniu prop de casa. No teniu per què enviar diners a Àsia quan a 200 metres de la vostra casa hi ha gent que ho està donant tot per ajudar als animals i no tenen ajuda».


Comentaris

envia el comentari