IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Froilán té força problemes de comunicació

Una experta en comunicació personal va analitzar la seva primera entrevista pública

Froilán | Cedida

Felipe Juan Froilàn, nebot del rei Felip VI, va realitzar la seva primera compareixença pública pocs mesos després de complir la majoria d'edat. Marina Estacio, una experta en comunicació personal, va analitzar l'entrevista que li van fer per veure com es comunicava i va trobar que tenia força problemes de comunicació.

Segons Estacio, en ser la primera vegada que apareixia davant de les càmeres «es mou massa a causa del seu nerviosisme». Aquesta inquietud també s'expressa evitant el contacte visual amb l'entrevistador i «està la majoria del temps mirant cap a baix a l'esquerra, el que és símptoma de diàleg intern i estar pensant les respostes que havia de donar». A més, les seves respostes són curtes i «no dóna peu a la següent pregunta».

No obstant això, quan se li pregunta per una de les seves aficions com la tauromàquia, l'experta en comunicació considera que «es nota més relaxat, manté un major contacte visual, somriu més, i fins i tot interromp el periodista i comença a contestar abans que acabi la pregunta». Estacio també destaca molt que té les mans subjectes al centre, ja que «moltes vegades en expressar-nos no sabem què fer amb les mans, i així s'evita que ens puguin jugar males passades», tot i que amb aquest gest «s'evita que dues eines molt potents de comunicació s'expressin».

Pel que fa a la seva forma de parlar, destaca que a vegades no se l'entén molt bé per què «no té una bona dicció» i sobretot perquè «a vegades baixa massa el volum de la veu». Tot i això, Estacio considera que aquests problemes de comunicació són una cosa habitual en els nois de divuit anys, però que es fan més cridaners en ser un hereu de la Casa Reial.


Comentaris

envia el comentari