Fumar només una cigarreta al dia és tan perillós com fer-ho de manera habitual

En total van analitzar els casos de 290.215 adults d'entre 59 i 82 anys, per avaluar la intensitat amb la qual havien fumat

Entre els fumadors habituals el risc es dotze vegades major | Cedida.

Fumar poc no és sinònim de no patir càncer i és que segons la Cadena Ser, les persones que fumen constantment una mitjana diària de només un cigarret al llarg de la seva vida tenen un risc de mort un 64% més alt que els qui mai han fumat. D'aquesta manera, segons un estudi divulgat als Estats Units, els que han fumat entre un i deu cigarretes diàries tenen un risc de mort primerenca un 87% més alt que el de les persones que no han fumat, tal com ha explicat l'Institut Nacional de Càncer dels Estats Units.

Com expliquen en la revista JAMA Internal Medicine, els riscos no només són menors pels exfumadors de baixa intensitat, sinó que disminueixen si es deixa de fumar aviat. En total van analitzar els casos de 290.215 adults d'entre 59 i 82 anys, per avaluar la intensitat amb la qual havien fumat des de l'adolescència fins al cap dels 70 anys. D'aquesta manera, el 7,7% seguia fumant, mentre que el 53,9% havia deixat l'hàbit i un 38,4% mai havia consumit tabac.

Entre els fumadors, el risc de morir de càncer de pulmó era unes dotze vegades major que entre les persones que no ho havien fet i en el cas dels qui havien consumit de forma constant una mitjana menor a un cigarret per dia, aquest risc era nou vegades major. També, les persones que havien fumat de forma moderada tenien un risc sis vegades major que els no fumadors de morir per una malaltia respiratòria i en cas de les malalties cardiovasculars era 1,5 vegades major. La conclusió és que «aquests resultats indiquen que fumar fins i tot una quantitat petita de cigarrets per dia té efectes negatius en la salut».


Comentaris

envia el comentari