El futur de la princesa Elionor, en perill enmig de la crisi del coronavirus

Segons el rotatiu 'Blunte', el futur de la monarquia espanyola està en joc

La princesa Elionor al Congrés dels Diputats
Segons la premsa alemanya, Elionor no té el futur assegurat | Cedida

Enmig de la crisi del coronavirus a Espanya ha esclatat una altra crisi que implica la Casa Reial. Si la setmana passada, el diari britànic 'Telegraph' assegurava que el rei Felip VI era el beneficiari dels comptes opacs del rei emèritJoan Carles I, el passat diumenge la Família Reial va emetre un comunicat anunciant que el rei renunciava a l'herència del seu pare.

Aquest gest, però, no ha servit per tancar la polèmica. El discurs televisat del rei per la crisi del coronavirus d'aquest dimecres va ser criticat per haver obviat aquesta qüestió, i ara la premsa alemanya fica més llenya al foc amb noves informacions sobre la princesa Elionor.

Ha estat el rotariu alemany 'Bunte' el que ha posat en dubte la continuïtat de la monarquia espanyola amb un titular contundent: 'Elionor d'Espanya: per culpa del seu avi el seu futur penja d'un fil'. Segons el diari, mentre totes les seves homòlogues a Europa tenen un futur assegurat, l'hereva espanyola ho té bastant difícil, i tot per culpa dels escàndols familiars.

L'escàndol sobre una de les fundacions del rei Joan Carles, investigada per la justícia suïssa, sacseja altre cop la imatge d'una institució molt deteriorada durant els darrers anys per altres polèmiques com l'accident de Botsuana o el cas Nóos.

Letícia, a l'ull de l'huracà de les crítiques

El diari alemany carrega durament contra el rei emèrit Joan Carles, a qui consideren responsable de l'apatia dels espanyols envers la monarquia. «Problemes, demandes de paternitat, participació en negocis turbulents... La llista de greuges és llarga», afegeix 'Bunte', i segueix: «La corona pateix les conseqüències, tot i que Felip ho vol fer millor».

Però Joan Carles no és l'únic que ss situa al mig de les crítiques. Segons 'Bunte', la reina Letícia està sempre a les portades per qüestions negatives: «Es diu que ella té el control, que la relació amb els seus sogres està trencada».