IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Gabriel Rufián equipara el conflicte social i polític a Veneçuela amb la situació de Catalunya

Maduro considera que al seu país hi ha polítics empresonats perquè van «violar les lleis»

Gabriel Rufián ha equiparat la conflictiva situació de Veneçuela amb les violentes càrregues policials que van tenir lloc en la votació d'autodeterminació de Catalunya el passat 1-O a raó de l'entrevista que va fer el periodista Jordi Évole al president Nicolás Maduro, emesa en la segona entrega de la nova temporada del programa 'Salvados' de La Sexta.

Ho va fer a través del seu compte de Twitter, el passat diumenge 12 de novembre, amb una publicació en què ha adjuntat un dels vídeos d'un dels col·legis electorals on es van patir atacs violents i ha aprofitat per afegir el seu punt de vista dient: «Mare meva Veneçuela».

L'equip del programa va viatjar a Caracas per realitzar l'entrevista a causa del context de gran conflicte social en què es troba submergit el país i la seva rellevància internacional, tenint en compte que el règim chavista i les seves conseqüències han estat noticiables en moltes ocasions i en molts mitjans.

Entre els temes tractats, es va parlar de la situació del país sud-americà i dels polítics empresonats a causa de «violar les lleis», segons les paraules del mandatari a l'entrevista. A més, es justifica dient que «no van entrar a presó per ser líders polítics o per promoure una idea».

Davant l'al·lusió del periodista a les declaracions de l'organització social en defensa dels drets humans anomenada 'Foro Penal de Veneçuela' que va afirmar que hi havia més de «400 presos polítics» al país, Maduro respon que és informació «no fonamentada».Tanmateix, el president, que es defineix com «combatiu» i «democràtic», insta que «no hi ha cap poder per sobre de la constitució ni del tribunal» i equipara la situació que es va patir al seu país amb l'actualitat de Catalunya, ja que diversos membres del govern català i de la mesa del Parlament estan empresonats.

D'altra banda, ha fet referència a les càrregues policials que van esdevenir al país sud-americà i ha dit que «lamenta la violència promoguda per l'oposició per tal d'aconseguir que s'ataquessin les bases militars». De fet, ha equiparat la situació a un «assetjament» cap als membres del cos i ha assegurat que un succés així ha de ser «reparat per la justícia i gràcies a la imposició de la veritat».


Comentaris

envia el comentari