IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Gairebé 500 taxistes de Barcelona col·lapsaran les rondes de Dalt i Litoral amb motiu de vaga

La manifestació ha començat a dos quarts de dotze del migdia des de la plaça de la Universitat i s'han produït forts enfrontaments amb el sector i periodistes

Els taxistes van col·lapsar les rondes anteriorment per un motiu de vaga. | TV3

El gremi del taxi de Barcelona ha celebrat aquest dijous, 29 de juny, la seva cinquena jornada de vaga d'aquest any. Una vegada més, els taxistes barcelonins protesten en contra les llicències denominades vehicles turisme amb conductor (VTC), que són per llogar vehicles amb conductor. No hi ha cap taxi circulant per la capital catalana des de les sis del matí. L'aturada es prolongarà fins divendres a la mateixa hora, durant un total de 24 hores. Els pocs xofers que han decidit treballar avui han hagut de patir les conseqüències per part dels manifestants. Abans de la protesta s'ha produït un incident amb alguns periodistes, que han hagut de ser custodiats per la Guàrdia Urbana en dependències de la Universitat de Barcelona. 

A dos quarts de dotze del migdia ha començat una manifestació des de la plaça de la Universitat i ha passat per Pelai, Fontanella, Via Laietana i Jaume I fins a arribar a la plaça de Sant Jaume. Al final del trajecte, els manifestants han exigit a la Generalitat que vetlli pel compliment de l'1/30, la proporció de VTC respecte del taxi que marca la llei. A Catalunya hi ha una llicència de lloguer de vehicle amb conductor per cada catorze taxis, i, a més, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya té mil permisos més a l'espera de ser aprovats. Gairebé 500 taxistes d'un total de 10.500 llicències han protagonitzat els piquets.

De cara a aquesta tarda hi ha convocada una marxa lenta que tindrà lloc a dos quarts de set a l'aeroport i donarà la volta per tota la ciutat a través de les rondes del Litoral i de Dalt fins a retornar a les instal·lacions aeroportuàries. A banda d'això, el gremi també s'ha organitzat per fer serveis mínims gratuïts als hospitals. A més, també oferiran desplaçaments gratuïts a l'aeroport a clients amb problemes de mobilitat. Es tracta de la cinquena manifestació del sector enguany. La més gran es va produir a Madrid al maig, amb més de 10.000 persones.


Comentaris

envia el comentari