Els garrafals errors de la reina Letícia que la Casa Reial no oblida

En la seva etapa com a Princesa d'Astúries, la seva falta de formació li va fer cometre grans errors molt criticats que li van costar més d'un disgust, i com a reina, Letícia segueix trencant amb el protocol

La reina Letizia en su último acto oficial antes de las vacaciones
La reina Letícia en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Quan el príncep Felip va anunciar el seu compromís amb la periodista Letícia Ortiz, moltes van ser les crítiques que van sorgir de la vida de qui s'ha convertit en la reina d'Espanya. Que no formés part de cap família d'aristòcrates, ni de la ‘jet set’ i que estigués divorciada, no va agradar gens a la Casa Reial.

No obstant, des del primer moment, Letícia va voler demostrar que ella podia arribar a ser la perfecta monarca sempre amb el seu caràcter i el seu saber fer. El seu «deixa'm acabar» va marcar un abans i un després, i va iniciar una sèrie de grans errors protocol·laris que encara es recorden avui dia.

Quan era Princesa d'Astúries

Les grans virtuts comunicatives van atorgar a Letícia un bon saber estar i li oferien una gran experiència a l'hora d'entaular conversa amb els mitjans de comunicació i diferents càrrecs i convidats amb els quals havia de romandre en els diferents actes públics. Però la Casa Reial va acabar posant-li fi a la seva llibertat per respondre sobretot als mitjans de comunicació, donada la seva extrema proximitat amb el poble que trencava contínuament amb el protocol.

A més en un acte oficial durant els primers anys com a Princesa d'Astúries, la reina va cometre un greu error en equivocar-se en la col·locació davant els mitjans. Felip va ser el que la va haver de guiar i canviar-se de costat per seguir amb el protocol davant totes les càmeres. Això ha estat un dels errors que sempre criticaven de Letícia i delataven la seva falta de formació en protocol.

Felipe VI y Letizia dentro de un automóvil

Felip VI i Letícia dins d'un automòbil | CatalunyaDiari.cat

 

L'any 2010, per exemple, Letícia va cometre un altre error que va donar molt de què parlar en el seu moment, sobretot a la premsa peruana. En el seu viatge oficial al Perú, a l'arribada al palau del govern del país, la llavors Princesa d'Astúries va sortir pel costat equivocat del vehicle i ningú va acudir a rebre-la.

Va ser el president del Perú, Alan García el que va anar al seu rescat i va demanar disculpes a Letícia besant-li la mà. Molts mitjans estrangers van assegurar que aquest gest va disgustar molt a la reina, pel seu garrafal error en un acte tan important.

Ja com a reina d'Espanya

Des que es va convertir en reina, Letícia ja no comet errors de protocol pel que fa a salutacions i col·locació en actes públics, però segueix trencant amb l'establert a la Casa Reial amb el seu particular estil. Les transparències, vestits més curts, i samarretes amb pantalons trencats estava prohibit, tot i que la reina ho ha passat per alt i segueix apostant.

Fins i tot, una de les seves eleccions el dia de la Hispanitat, va tirar per la borda el protocol de vestimenta que estipula que les dones han d'anar amb vestit curt o vestit, i va optar per uns pantalons i una brusa de Felipe Varela, un dels seus dissenyadors de capçalera. Segons explica ‘Cotilleo.es’, el motiu d'aquest error de protocol ho va fer expressament per «trencar amb les restriccions que oprimeixen a les dones en l'actualitat».

La reina Letizia junto a la primera dama argentina Juliana Awada

La reina Letícia amb la primera dama argentina Juliana Awada | CatalunyaDiari.cat

 

També va escollir un estilisme erroni durant la visita del cap d'Estat d'Argentina Mauricio Macri i la primera dama Juliana Awada. Pràcticament tots els mitjans de comunicació del país van criticar el gran error de Letícia per anar vestida molt similar a la primera dama argentina, ja que en comptes de vestir segons el protocol i donar protagonisme a la seva convidada, la reina va decidir trencar el protocol per evitar un «duel» entre les dues pels seus vestits.


Comentaris

envia el comentari