IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Girona seria la més perjudicada per la independència segons Empresaris de Catalunya

Empresaris de Catalunya (EC) al·leguen raons econòmiques i socials per les quals a Girona i a Catalunya els convé que Catalunya formi part d'Espanya i la Unió Europea

Girona | CatalunyaPress

Empresaris de Catalunya, una associació que agrupa uns 400 empresaris i executius de Catalunya, ha organitzat un acte a Girona «1.000 raons per a la unitat i cap per a la ruptura» en el qual s’han exposat amb dades diverses raons econòmiques i socials que expliquen perquè Girona i Catalunya patirien greus conseqüències si Catalunya deixés de formar part de l'Estat Espanyol i la Unió Europea.

La demarcació de Girona té una estructura basada principalment en el turisme que va superar per primera vegada, en 2016, els 5 milions de visitants segons dades del Patronat de Turisme Costa Brava, amb més de 19 milions de pernoctacions, el que va suposar un increment del 5% respecte a 2015.

La major part d'aquest turisme prové dels països Schengen, diversos països de la comunitat europea que van signar un acord amb la finalitat de suprimir les fronteres entre ells. Un principi aparentment contrari a l'establiment d'una frontera entre Catalunya i Espanya. I que segons Josep Bou, president d'EC, afectaria amb una caiguda del PIB superior a la resta de demarcacions de Catalunya. «Sumar esforços sempre multiplica però tancar-nos egoistament, és un mal negoci» afirma el vicepresident de l'EC, Carlos Rivadulla.


Comentaris

envia el comentari