Google Maps registrarà la ubicació dels radars fixes i mòbils

Aquest fet serà possible gràcies a una nova aplicació

Imatge d'arxiu d'un dels radars de tram situats a la variant de Girona
Imatge d'arxiu d'un dels radars de tram situats a la variant de Girona | CatalunyaDiari.cat

Bones notícies per als usuaris habituals de vehicles. En breus serà possible conèixer la situació exacta de tots els radars fixes i mòbils que es troben escampats per la xarxa viària catalana i espanyola. Així ho ha fet saber ‘NacióDigital.cat’, que informa que tots aquells ho desitgin podran gaudir d’aquest nou coneixement gràcies a una nova funció de Google Maps.  

Actualment l’aplicació ha arribat a assolir el límit de detectar diversos aspectes relacionats amb el trànsit, com poden ser les retencions que estan tenint lloc en qualsevol moment en un punt determinat de la xarxa viària.

Amb l’aparició de ‘Waze’, que és una aplicació destinada a conèixer la situació dels radars i que s’ha convertit en una de les eines més populars i utilitzades en aquest aspecte, conduir ha esdevingut quelcom molt més fàcil. I ara Google n’ha passat a ser el propietari.

D’aquesta manera, l’aplicació ‘Maps’ del gegant d’Internet s’unirà a ‘Waze’ i s’actualitzarà amb la seva informació directa, oferint informació no només de l’estat de les carreteres, sinó també rebent alertes de tots els radars fixes i mòbils que actuen en una zona concreta. Tan sols caldrà activar les notificacions de la nova aplicació, que de ben segur causarà furor.

Els radars de tram multen cada dia 364 conductors a Catalunya

L’any 2009, Catalunya es va convertir en la primera comunitat autònoma d'Espanya on es va instal·lar un radar de tram. El túnel de Vielha, a la Vall d'Aran, va ser la localització on es va decidir col·locar el dispositiu. Nou anys després, el nombre d'aquest tipus de radar ha augmentat fins a 27.

Actualment, són 128,5 els quilòmetres de les carreteres i autopistes catalanes que gaudeixen d'aquests mecanismes de seguretat. Com a conseqüència dels mateixos, l'any 2017 i segons el Servei Català de Trànsit, 132.852 conductors van ser multats per excés de velocitat. 

La DGT posa en marxa els nous radars de les motos de la Guàrdia Civil

El passat mes de febrer es feia públic que la Direcció General de Trànsit estava realitzant les primeres proves en carretera dels 60 nous radars que es pretenen instal·lar a bord de les motos dels agents de la Guàrdia Civil de Trànsit.

Unes setmanes enrere, l’exministre de l'Interior, Ignacio Zoido, anunciava la posada en marxa d'una sèrie d'iniciatives per reduir les xifres de sinistralitat a les carreteres espanyoles, en virtut d'un futur Pacte d'Estat per la seguretat viària.

Entre les mesures que es van assenyalar, la que més va destacar sens dubte va ser la de la instal·lació d'aquests equips, que funcionen amb tecnologia làser i són molt difícils de veure, sent indetectables per als detectors i inhibidors.


Comentaris

envia el comentari