Gósol, encantat amb la presència de militars al seu municipi

L'Ajuntament ha rebut nombrosos correus electrònics denunciant els fets i uns desconeguts els han boicotejat la seva pàgina al Facebook

Els soldats estaran a Gósol fins a aquest divendres, quan preveuen recollir-ho tot i tornar cap a Barcelona. | LleidaDiari.cat

Amb els braços oberts. Així és com el petit municipi de Gósol ha rebut els 80 soldats i 10 comandants que aquesta setmana estan fent maniobres militars a la zona. Han instal·lat el seu campament als afores del nucli urbà, al Torrent Senta, una zona envoltada de boscos i que a l'estiu és molt concorreguda pels turistes. Després de consultar-ho amb els negocis del municipi, l'Ajuntament va decidir cedir-los l'espai, convençuts que la seva estada suposaria una injecció econòmica per al poble en una temporada turísticament molt baixa.

«Estem encantats, podrien venir un cop al mes perquè la seva estada aquí ens ha salvat l'hivern», ha explicat la propietària del bar Cal Vermell, Ana Maria Pérez. La presència dels militars però no ha estat exempta de polèmica, l'Ajuntament ha rebut nombrosos correus electrònics de ciutadans que no són del poble denunciant aquests fets, i aquest dijous al matí els han boicotejat la pàgina que l'Ajuntament té al Facebook i que utilitza per comunicar-se amb els veïns. 
 
 
El petit forn de llenya de Gósol ha venut més aquesta setmana que qualsevol altra setmana laboral d'hivern. L'estada dels militars els ha salvat el mes, que acostuma a ser molt fluix turísticament. «Gósol és un poble molt petit, a l'hivern fem un servei al poble, però no guanyem gaire i això ens ha permès vendre uns quants quilos més de pa. El negoci és el negoci», ha explicat la seva propietària. El mateix opina la gerent del restaurant Cal Vermell, situat a la plaça del poble. L'Anna Maria Pérez ha assegurat que els militars «es porten molt bé amb la gent del poble, són molt educats i no es fiquen amb ningú, no embruten gens». «A més, amb el que gasten, tant de bo vinguessin un cop al mes», ha afegit. De fet, aquest dijous al matí tres militars han consumit diverses copes al bar i a la tarda —que tots tindran permís per descansar— podran consumir a tots els comerços del municipi. 
L'Ajuntament va cedir-los l'espai convençuts que la seva estada suposaria una injecció econòmica per al poble. | LleidaDiari.cat
L'estada dels militars no només convenç els negociants, també la resta de veïns. És el cas del Celestino i en Josep que, reunits a la plaça del poble com cada matí, creuen que la presència dels soldats els entreté i dona més ambient al poble. L'Ajuntament va decidir cedir els terrenys als militars després de consultar-ho amb els negocis del municipi. La regidora Carme Sànchez ha explicat que el poble està encantat amb la presència dels soldats i ha assegurat que la seva estada és un «benefici» pel poble. «A banda, nosaltres no som ningú per negar l'entrada a ningú», ha afegit.
 
 
Queixes de la gent de fora 
 
Malgrat que a Gósol costa trobar algú que estigui en contra de la presència dels militars, l'estada dels soldats ha generat queixes a la comarca. Diversos partits polítics s'han mostrat contraris a la iniciativa i, de fet, l'Ajuntament ha rebut nombrosos correus electrònics queixant-se per l'estada de l'exèrcit al municipi. Tanmateix, la regidora Carme Sànchez ha explicat que tots els correus són de gent que viu fora del municipi, o de gent que hi té casa però que només hi fa estades curtes. 
 
 
L'atac més greu l'han rebut aquest matí, quan uns desconeguts han fet desaparèixer la pàgina que l'Ajuntament té al Facebook i que utilitza per comunicar-se amb els veïns. Els soldats seren a Gósol fins a aquest divendres, quan preveuen recollir-ho tot i tornar cap a Barcelona. L'Ajuntament preveu fer fotos de la zona del Torrent Senta per comprovar que l'estada dels militars no ha generat l'abandonament de deixalles als terrenys.
La presència dels militars, però, no ha estat exempta de polèmica. | LleidaDiari.cat

Comentaris

envia el comentari