Uns grafiters pinten un mural en honor a Gabriel a casa de la seva àvia

La seva mort va commocionar els artistes que es van posar d'acord amb la família per homenatjar el petit

Imagen del mural dedicado a Gabriel en la casa de su abuela
Imatge del mural dedicat a Gabriel Cruz a la casa de la seva àvia | Cedida

Espanya ha quedat commocionada després de la inesperada mort del petit Gabriel Cruz a mans d'Ana Julia Quezada, la parella el seu pare. Des de la seva desaparició i durant els dies posteriors al seu enterrament, la ciutadania mostra el seu dol i estimació cap a la família del menor assassinat. Un dels homenatges que més ha cridat l'atenció ha estat un grafit que han realitzat dos artistes a casa de l'àvia de Gabriel.

Els grafiters Milek i la seva parella Olaia, del País Basc i Navarra, van decidir viatjar fins a Las Hortichuelas per fer un gran homenatge al petit, pintant un gran mural en honor seu, on la seva cara i els seus grans records són els protagonistes. 

La família van rebre la proposta amb els braços oberts

Els artistes van viatjar durant setze hores per carretera amb la seva furgoneta fins a arribar al municipi on viuen els pares i familiars de Gabriel. Un cop allí, van contactar amb el pare del menor, Ángel Cruz, per comentar-li la seva proposta, segons ha explicat a 'El Programa de Ana Rosa'. Tota la família es va trobar encantada amb la idea, i van escollir un dels llocs més importants, una paret de casa la seva àvia, on s'hi passava llargues hores jugant.

Segons es pot observar amb la fotografia del mural, els grafiters van pintar el retrat del petit Gabriel, amb la platja i el mar de fons. Però també van dibuixar les coses preferides del menor, l'aigua, els peixos i el seu salt de piscina preferit, la bomba.

Homenatge a Gabriel al port d'Almeria

Un altre dels llocs més simbòlics sobre Gabriel és l'escultura de 'La Ballena' situada al port marítim de la ciutat d'Almeria. Allí, centenars de persones han dipositat records, dibuixos, ninots i flors per homenatjar al petit assassinat.

Però aquesta estàtua d'una balena també va servir per a molts veïns per donar-li l'últim adéu al petit Gabriel Cruz. Ningú oblidarà mai aquest crim que ha commocionat tot l'Estat espanyol, i el menor sempre quedarà a la memòria, juntament amb aquests records simbòlics i mostres d'afecte a la família.

Imagen de los recuerdos depositados en La Ballena de Almería
Imatge dels records dipositats a 'La Ballena' d'Almeria | CatalunyaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari