IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Grècia en el punt de mira per un huracà

S'està formant un huracà en el Mediterrani, en el sud de Grècia

No hi ha dubte que estem en una època en la qual els huracans són els protagonistes de moltes notícies. Quan finalitza l'estiu, i comença el període tardorenc, és possible que apareguin els 'medicanes', un fenomen bastant estrany, però probable, el qual és possible que arribi a Grècia en els pròxims dies.

Un 'medicane' és un huracà que es forma al voltant del mar Mediterrani i propers a aquest, el qual impacta amb menys duressa que un de normal. Tot i això, poden produir grans destrosses per les zones en les quals avança, pel que el risc continua sent important.

Un medicane.
Un medicane | Cedida

Segons els models globals GFS i ECMWF, es preveu que, entre el dijous i el divendres vinent, es desenvolupi un 'medicane' en el mar Jònic, situat entre Sicília i Tunísia i que posteriorment arribi al sud de Grècia.

Els meteoròlegs han començat a alertar a la població de la informació recopilada, advertint de l'arribada del 'medicane' a les ciutats gregues. De la mateixa manera, continuaran estudiant el desenvolupament del fenomen, per poder advertir als afectats en la major brevetat possible. 

De moment, se sap que aquest huracà podria ser capaç de produir vents sostinguts de 85 quilòmetres per hora i ratxes de fins a 120 quilòmetres per hora. Això pot provocar pluges excessives i ones d'altura molt elevada. En les pròximes hores se sabrà si el 'medicane' augmenta o es desestima. De moment, caldrà estar alerta i esperar per veure què és el que succeeix.


Comentaris

envia el comentari