Greenpeace contesta de forma rotunda al tuit de Carina Mejías sobre la neteja del sol pintat

La presidenta de Ciutadans de Barcelona no sabia que l'ONG ja havia acceptat pagar la neteja de l'estel pintat a la plaça de Francesc Macià

El gran sol de Greenpeace a la plaça de Francesc Macià. | Greenpeace

El passat dimecres, 21 de juny, una vintena d'activistes de Greenpeace va pintar un sol gegant d'uns 50 metres de diàmetre a la plaça de Francesc Macià de Barcelona. L'acció era una manera de reivindicar la poca consideració del govern respecte al tema de les energies renovables, i com era d'esperar, la iniciativa ha tocat el voraviu. Els activistes van emprar més de 2.000 litres de pintura ecològica per traçar l'estel que ens dona llum i van voler aprofitar el dia del solstici d'estiu per protestar contra la «falta de responsabilitat» del govern central per complir amb els Acords de París. Ahir dijous, 22 de juny, va tocar netejar la gran pintura. Carina Mejías, presidenta de Ciutadans de Barcelona, va publicar un tuit carregant contra l'ONG: «Aquí, la prova que la neteja no l'ha pagada Greenpeace; la paguem tots els barcelonins. Els camions són de BCNeta».

El que Mejías no sabia, o va voler ignorar, és que l'ONG ja havia assegurat, abans de pintar el sol, que la neteja aniria a compte seu. L'organització va contestar al tuit: «Hola, Carina. Encara que els serveis siguin de l'Ajuntament, el cost de neteja d'aquesta acció l'assumeix Greenpeace». Seguit d'una altra publicació convidant a la presidenta de Ciutadans a informar-se: «Pots preguntar-ho al mateix Ajuntament, és una de les condicions que hem assumit en realitzar aquesta acció. Una salutació». Una gran multitud d'usuaris de la xarxa social han considerat a la resposta de l'ONG com un «clatellot» i han animat a Carina Mejías a «demanar perdó».


Comentaris

envia el comentari