IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Grifols mantindrà el domicili social a Barcelona

La farmacèutica es podria quedar com l'única empresa catalana de l'Íbex-35 amb seu a Catalunya

Grifols és la primera empresa familiar de Catalunya. A la imatge, Víctor Grifols, al centre, amb el seu fill Víctor i el seu germà Raimon.
Grifols és la primera empresa familiar de Catalunya. A la imatge, Víctor Grifols, al centre, amb el seu fill Víctor i el seu germà Raimon. | Cedida

Davant l'èxode d'empreses per una possible DUI, la farmacèutica catalana Grifols ha anunciat que es queda a Catalunya. L'empresa farmacèutica familiar pot ser l'única de les set de l'Íbex-35 —CaixaBank, Sabadell, Gas Natural, Abertis, Cellnez i Colonial—, que mantingui el domicili social a Barcelona. Segons informa el diari 'Ara', Grifols «no preveu canviar la ubicació de cap de les seus». Així, la seu de la multinacional, situada al carrer Jesús i Maria de Barcelona, hi continuarà malgrat les «turbulències polítiques». 

La farmacèutica catalana té gairebé quinze mil treballadors arreu del món. El 95% de la seva facturació es desenvolupa fora de l’Estat. Grifols té seus a diferents països —els EUA són el seu primer mercat—. El 2016 Grifols, controlada per la família Grífols, va trencar la barrera dels 4.000 milions d'euros de xifra de negoci amb 4.049 milions de facturació. A diferència de les demés empreses que preparen l’exili, Grifols no ha tingut cap inconvenient en donar suport al procés sobiranista. El que fou president de la companyia Victor Grifols Roura, assegura que no marxaran a Madrid: «Abans me'n vaig a Gibraltar». Actualment, els germans Raimon i Victor Grífols Deu són els màxims responsables de l’empresa. 


Comentaris

envia el comentari