IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El Grup Godó nomena Ramon Rovira director de 'Rac1' i ‘8TV’

Serà l’encarregat de substituir el càrrec que ha ocupat el recent incorporat a la llista de JuntsxCat, Eduard Pujol, i de Xavier de Pol

L'actual director de '8TV' i 'Rac1', Ramon Rovira
L'actual director de '8TV' i 'Rac1', Ramon Rovira | Cedida

Com és sabut, existeixen dos grans grups comunicatius a Catalunya —un de públic i un de privat—: el ‘CCMA’ i el ‘Grup Godó’. Ambdós estan patint un rebombori de canvis a causa de la situació de la crisi política catalana. El principal grup comunicatiu privat català principalment tenia dos problemes. A posat fil a l’agulla i els ha volgut solucionar.

Cal recordar l’anterior director de ‘Rac1’, Eduard Pujol, va deixar el seu càrrec per incorporar-se a les llistes de JuntxCat, per a les pròximes eleccions del 21-D. Juntament amb aquest fet, al grup comunicatiu se li sumava la caiguda d’audiència de ‘8TV’. Davant la doble problemàtica calia una mesura urgent. Tal com informa ‘El Blau’, Ramon Rovira serà l’encarregat de dirigir ‘8TV’ i ‘Rac1’ —la televisió i la ràdio del Grup Godó—.

Aquesta mesura ha suposat el reemplaçament del Director General de Negoci Audiovisual Xavier de Pol —un dels màxims executius del grup comunicatiu privat—. L’objectiu és optar per «una major coordinació dels dos projectes professionals», ja que Eduard Pujol, a part de periodista, té un llarg recorregut com a gestor.

El perfil d’Eduard Rovira

Actualment ocupava un dels càrrecs de sotsdirectors generals del Banc de Sabadell. Tanmateix, n’era el cap de comunicació i relacions institucionals de l’entitat financera catalana. La seva tasca professional a l’entitat i la seva ideologia sempre han anat per separat, tot i que moltes persones del sector l’han criticat per un suposat suport cap a l’independentisme.

Com a periodista cal mencionar que va ser company de Puigdemont durant els anys en què el president català va treballar per a ‘El Punt’ de Girona. Rovira va treballar per la pública. Va ser durant dos anys cap de política de ‘TV3’.

Tanmateix, va ser corresponsal a Washington. Posteriorment, des que va formar part de l’executiu del Banc Sabadell se’l va poder veure esporàdicament compartint alguna tertúlia al canal català. D’aquesta manera, es converteix en el competidor directe del president de la corporació catalana audiovisual pública, Vicenç Sanchís. 


Comentaris

envia el comentari