IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Una xirigota de Cadis, en defensa dels catalans: «Lluiten per la seva Catalunya el que tu mai has lluitat per Espanya»

El grup La Playa va realitzar un cant disfressats de pirates per recordar tots aquells emigrants andalusos que van arribar a terres catalanes

Recentment s'ha celebrat el conegut concurs de xirigotes que té lloc a Cadis cada any. Entre alguns dels cants més destacats aquest any han estat els que els participants han dedicat a Catalunya i Carles Puigdemont. El més polèmic ha estat el que simulava la decapitació de l'expresident de la Generalitat. Però també ha transcendit una altra xirigota sobre Catalunya i la defensa dels catalans.

El grup La Playa va realitzar un cant disfressats de pirates per recordar tots aquells emigrants andalusos que van arribar a terres catalanes. «Tu segueix així, però encara que et dolgui, t'ho he de dir, en el fons et crema les entranyes perquè ells lluiten per la seva Catalunya el que tu en la vida has lluitat per Espanya», deia la xirigota.

També es cantaven frases com per exemple: «Això sí que et toca els collons i és que des de la teva nació hi ha gent que crida ferventment que no són espanyols». Cal destacar que com el mateix presentador del certamen va assegurar, amb les xirigotes es tracten temes d'actualitat i des de la llibertat d'expressió, per tant s'ha de ser respectuosos els uns amb els altres, encara que «s'hi estigui o no d'acord».

Rajoy també va tenir unes paraules

Però la xirigota sobre la defensa dels catalans també anava dirigida, en part, a Mariano Rajoy. Però a ell els cantants de La Playa li retreuen la seva falta de patriotisme i que la seva lluita sigui a través de les banderes: «Quina desgràcia que et falti el patriotisme per sortir i posar-li nassos a un govern pocavergonya que està enfonsant en la misèria tantíssims obrers».

«Endavant, continua agitant banderetes incansable per la unitat del territori de la teva Espanya, encara que la teva Espanya continuï remugant la seva fam», són algunes de les frases dirigides a Rajoy d'aquesta xirigota del concurs de Cadis.


Comentaris

envia el comentari